Maslovú tekvicu už na prvý pohľad rozoznáte od ostatných druhov tekvíc. Jej tvar totiž pripomína hrušku. S chuťou tohto ovocia však nemá už nič ďalšie spoločné. Využite sezónu tekvíc a pripravte si s nami zdravý, no najmä chutný recept. Poteší jeho nízka kalorická hodnota, ale aj rýchlosť prípravy.
Potrebujeme:
- 2 žlté cibule
- 1 maslovú tekvicu (cca 1,5 kg)
- 5 zemiakov
- vodu
- olej
- soľ
- čierne mleté korenie
- tymian
- smotanu na varenie
Postup:
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Následne ju na oleji opečieme do zlatista.
Tekvicu zbavíme kôry a jadierok. Pokrájame ju na menšie kúsky, a keď je cibuľa opečená do zlatista, pridáme ju do hrnca.
To isté urobíme aj so zemiakmi.
Všetko osolíme a okoreníme. Poriadne premiešame a podlejeme vodou – cca 7 dl. Varíme 30 minút, aby bola tekvica aj zemiaky mäkké.
Po uvarení zeleninu rozmixujeme, pridáme nadrobno nasekaný kôpor a zapracujeme smotanu na varenie. Premiešame a chvíľu povaríme. Servírovať môžeme s vajíčkom, párkami či chlebom.
Zdieľať na
Zdieľaní