FOTORECEPT Využite jesennú sezónu naplno: Pripravte si lahodný prívarok z maslovej tekvice

Ochutnajte jemný tekvicový prívarok (Zdroj: Plnielanu.sk)

Maslovú tekvicu už na prvý pohľad rozoznáte od ostatných druhov tekvíc. Jej tvar totiž pripomína hrušku. S chuťou tohto ovocia však nemá už nič ďalšie spoločné. Využite sezónu tekvíc a pripravte si s nami zdravý, no najmä chutný recept. Poteší jeho nízka kalorická hodnota, ale aj rýchlosť prípravy.

Potrebujeme:

  • 2 žlté cibule
  • 1 maslovú tekvicu (cca 1,5 kg)
  • 5 zemiakov
  • vodu
  • olej
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • tymian
  • smotanu na varenie

Postup:

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Následne ju na oleji opečieme do zlatista.

fotorecept, prívarok z maslovej tekvice, smaženie cibule
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Tekvicu zbavíme kôry a jadierok. Pokrájame ju na menšie kúsky, a keď je cibuľa opečená do zlatista, pridáme ju do hrnca.

fotorecept, prívarok z maslovej tekvice, krájanie maslovej tekvice
(Zdroj: Plnielanu.sk)

To isté urobíme aj so zemiakmi.

fotorecept, prívarok z maslovej tekvice, pokrájaná tekvica a zemiaky
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Všetko osolíme a okoreníme. Poriadne premiešame a podlejeme vodou – cca 7 dl. Varíme 30 minút, aby bola tekvica aj zemiaky mäkké.

fotorecept, prívarok z maslovej tekvice
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Po uvarení zeleninu rozmixujeme, pridáme nadrobno nasekaný kôpor a zapracujeme smotanu na varenie. Premiešame a chvíľu povaríme. Servírovať môžeme s vajíčkom, párkami či chlebom.

fotorecept, prívarok z maslovej tekvice
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Sledujte nás aj na Instagrame

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame