Medovníčky patria neodmysliteľne k vianočným sviatkom. Vôňa škorice a perníkového korenia obmäkčia každého. Skúšali ste ale aj medovníčkový likér? Jeho chuť si zamilujete už na prvý dúšok.
Potrebujeme
- 2 PL hnedého kryštálového cukru
- 1 kondenzované mlieko
- 2 dcl vody
- 200 ml smotany na šľahanie
- 70 g čokolády na varenie
- 2 ČL perníkového korenia
- 1 ČL mletej škorice
- 5 dcl bieleho rumu
Postup
- V hrnci roztopíme kondenzované mlieko s približne 1,5 dcl vody.
- Do zmesi pridáme cukor, čokoládu, perníkové korenie a škoricu a za stáleho miešania varíme, kým sa nerozpustí čokoláda.
- Pridáme smotanu na šľahanie a cukor a za stáleho miešania krátko povaríme asi 5 minút.
- Na záver prilejeme rum, premiešame a nalejeme do pripravenej fľaše. Dáme do chladničky na aspoň 3 hodiny a môžeme podávať.
Zdieľať na