Recept na dnes: Popri vianočnom pečení si urobte tento medovníkový likér, jeho chuť vás dostane!

Medovníkový likér

Tento likér chutí príjemne po perníku (Zdroj: GettyImages)

Medovníčky patria neodmysliteľne k vianočným sviatkom. Vôňa škorice a perníkového korenia obmäkčia každého. Skúšali ste ale aj medovníčkový likér? Jeho chuť si zamilujete už na prvý dúšok.

Potrebujeme

  • 2 PL hnedého kryštálového cukru
  • 1 kondenzované mlieko
  • 2 dcl vody
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 70 g čokolády na varenie
  • 2 ČL perníkového korenia
  • 1 ČL mletej škorice
  • 5 dcl bieleho rumu

Postup

  1. V hrnci roztopíme kondenzované mlieko s približne 1,5 dcl vody.
  2. Do zmesi pridáme cukor, čokoládu, perníkové korenie a škoricu a za stáleho miešania varíme, kým sa nerozpustí čokoláda.
  3. Pridáme smotanu na šľahanie a cukor a za stáleho miešania krátko povaríme asi 5 minút.
  4. Na záver prilejeme rum, premiešame a nalejeme do pripravenej fľaše. Dáme do chladničky na aspoň 3 hodiny a môžeme podávať.

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame