FOTORECEPT na mäkkučké hovädzie stehno: Urobte ho radšej hneď dva plechy

Hovädzie stehno

Hovädzie stehno pripravené podľa tohto receptu je jemné ako obláčik (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Ak sa vám podarí dostať sa k peknému hovädziemu stehnu, siahnite po tomto recept. Určite neoľutujete, keďže výsledkom jednoduchej prípravy je lahodná chuť.

Potrebujeme

  • hovädzie stehno
  • približne 7 vajíčok
  • 4 PL plnotučnej horčice
  • 6 PL kečupu
  • plátok masla
  • strúhanku
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • červenú mletú papriku
  • olej
  • vodu

Postup

Hovädzie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie plátky, ako keby sme išli robiť hrubšie rezne. Tie jemne vyklepeme.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Mäso osolíme a trošku okoreníme spolu s červenou mletou paprikou. Neprežeňte to, červená mletá paprika má tendenciu zhorknúť. Následne do mikroténového vrecúška dáme strúhanku a vložíme mäso. Jemne poklepeme, aby sa strúhanka čo najlepšie dostala do mäsa.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Takto pripravené mäso obalíme vo vyšľahaných vajíčkach. Dáme na rozohriatu panvicu a sprudka poopekáme z každej strany. Následne uložíme na pekáč. Postup zopakujeme pri každom kúsku.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Teraz si pripravíme omáčku. Roztopíme maslo, do ktorého pridáme horčicu s kečupom. Podlejeme približne 4 dl vody, 1 dl oleja a prevaríme. Touto zmesou zalejeme všetko mäsko, ktoré je na plechu.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Zakryjeme alobalom a pečieme približne 100 minút na 190 stupňov. Podávame napríklad s ryžou. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

 Sledujte náš Facebook

Zdroj: plnielanu.sk/MZ
Odporúčame