Ak sa vám podarí dostať sa k peknému hovädziemu stehnu, siahnite po tomto recept. Určite neoľutujete, keďže výsledkom jednoduchej prípravy je lahodná chuť.
Potrebujeme
- hovädzie stehno
- približne 7 vajíčok
- 4 PL plnotučnej horčice
- 6 PL kečupu
- plátok masla
- strúhanku
- soľ
- čierne mleté korenie
- červenú mletú papriku
- olej
- vodu
Postup
Hovädzie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie plátky, ako keby sme išli robiť hrubšie rezne. Tie jemne vyklepeme.

Mäso osolíme a trošku okoreníme spolu s červenou mletou paprikou. Neprežeňte to, červená mletá paprika má tendenciu zhorknúť. Následne do mikroténového vrecúška dáme strúhanku a vložíme mäso. Jemne poklepeme, aby sa strúhanka čo najlepšie dostala do mäsa.

Takto pripravené mäso obalíme vo vyšľahaných vajíčkach. Dáme na rozohriatu panvicu a sprudka poopekáme z každej strany. Následne uložíme na pekáč. Postup zopakujeme pri každom kúsku.

Teraz si pripravíme omáčku. Roztopíme maslo, do ktorého pridáme horčicu s kečupom. Podlejeme približne 4 dl vody, 1 dl oleja a prevaríme. Touto zmesou zalejeme všetko mäsko, ktoré je na plechu.

Zakryjeme alobalom a pečieme približne 100 minút na 190 stupňov. Podávame napríklad s ryžou. Dobrú chuť!

Zdieľať na