FOTORECEPT Ľahký koláčik po obede, alebo aj na raňajky: Ak máte doma banány, stavte na tento recept!

Banánový špaldový chlebík s malinami a čokoládou zachutí aj vám (Zdroj: GettyImages)

Tiež máte niekedy neodolateľnú chuť na niečo sladké? Špaldový banánový chlebík s malinami a čokoládou je na prípravu pomerne nenáročný. Maliny v ňom navyše môžete nahradiť iným sezónnym ovocím a čokoládu zasa hrozienkami či orieškami. Navyše, ak sú banány prezreté, nemusíte použiť toľko cukru, skúste ho nahradíť menším množstvom medu.  Vyskúšajte, výsledok stojí naozaj za to!

Potrebujeme:

– 3 väčšie zrelé banány
– 125 g masla izbovej teploty
– 1 kopcovitú polievkovú lyžicu trstinového cukru
– 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
– 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny
– 1 čajovú lyžičku škorice
– 1/4 čajovej lyžičky soli
– 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky
– 200 g hustého bieleho neochuteného jogurtu
– 1 šálku malín (alebo iného bobuľového ovocia – ríbezlí, černíc, čučoriedok…)
– 30 – 40 g posekanej horkej čokolády


Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Rýchly a šťavnatý banánovo-orechový chlebík, ako stvorený na raňajky


Postup:

Banánový špaldový chlebík s malinami a čokoládou
1. V miske si vidličkou rozpučíme banány na kašu, môžeme ich aj rozmixovať.
Banánový špaldový chlebík s malinami a čokoládou
2. Vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom a do hmoty pridávame po jednom vajci.
Banánový špaldový chlebík s malinami a čokoládou
3. K maslu pridáme rozmixovaný banán, jogurt a vanilkový extrakt. Premiešame.
Banánový špaldový chlebík s malinami a čokoládou
4. V samostatnej miske zmiešame suché ingrediencie – špaldovú múku, sódu, škoricu a soľ. Postupne asi na 3x primiešame k vlhkej zmesi. Miešame ručne, ideálne s použitím stierky, tak, aby sme hmotu len nadnášali.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Chlieb zo strúhaného syru bez múky: Rýchla a zdravá dobrota


Banánový špaldový chlebík s malinami a čokoládou
5. Umyté a odkvapkané ovocie poprášime trochou múky, aby nespadlo na spodok formy. Zľahka vmiešame do cesta a nakoniec pridáme aj kúsky čokolády.
Banánový špaldový chlebík s malinami a čokoládou
6. Hmotu dáme do vymastenej formy na biskupský chlebík a pečieme v rúre zohriatej na 185 °C približne 45 – 50 minút. Či je cesto upečené, vyskúšame špajdľou. Hotový koláč môžeme len poprášiť cukrom, alebo poliať čokoládovou polevou a ozdobiť ovocím či cukrovinkami.

Aké chlebíky si doma pečiete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close