FOTORECEPT Ľahký koláčik po obede, alebo aj na raňajky: Ak máte doma banány, stavte na tento recept!

Banánový špaldový chlebík s malinami a čokoládou zachutí aj vám (Zdroj: GettyImages)

Tiež máte niekedy neodolateľnú chuť na niečo sladké? Špaldový banánový chlebík s malinami a čokoládou je na prípravu pomerne nenáročný. Maliny v ňom navyše môžete nahradiť iným sezónnym ovocím a čokoládu zasa hrozienkami či orieškami. Navyše, ak sú banány prezreté, nemusíte použiť toľko cukru, skúste ho nahradíť menším množstvom medu.  Vyskúšajte, výsledok stojí naozaj za to!

Potrebujeme:

– 3 väčšie zrelé banány
– 125 g masla izbovej teploty
– 1 kopcovitú polievkovú lyžicu trstinového cukru
– 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
– 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny
– 1 čajovú lyžičku škorice
– 1/4 čajovej lyžičky soli
– 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky
– 200 g hustého bieleho neochuteného jogurtu
– 1 šálku malín (alebo iného bobuľového ovocia – ríbezlí, černíc, čučoriedok…)
– 30 – 40 g posekanej horkej čokolády


Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Rýchly a šťavnatý banánovo-orechový chlebík, ako stvorený na raňajky


Postup:

Banánový špaldový chlebík s malinami a čokoládou
1. V miske si vidličkou rozpučíme banány na kašu, môžeme ich aj rozmixovať.
Banánový špaldový chlebík s malinami a čokoládou
2. Vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom a do hmoty pridávame po jednom vajci.
Banánový špaldový chlebík s malinami a čokoládou
3. K maslu pridáme rozmixovaný banán, jogurt a vanilkový extrakt. Premiešame.
Banánový špaldový chlebík s malinami a čokoládou
4. V samostatnej miske zmiešame suché ingrediencie – špaldovú múku, sódu, škoricu a soľ. Postupne asi na 3x primiešame k vlhkej zmesi. Miešame ručne, ideálne s použitím stierky, tak, aby sme hmotu len nadnášali.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Chlieb zo strúhaného syru bez múky: Rýchla a zdravá dobrota


Banánový špaldový chlebík s malinami a čokoládou
5. Umyté a odkvapkané ovocie poprášime trochou múky, aby nespadlo na spodok formy. Zľahka vmiešame do cesta a nakoniec pridáme aj kúsky čokolády.
Banánový špaldový chlebík s malinami a čokoládou
6. Hmotu dáme do vymastenej formy na biskupský chlebík a pečieme v rúre zohriatej na 185 °C približne 45 – 50 minút. Či je cesto upečené, vyskúšame špajdľou. Hotový koláč môžeme len poprášiť cukrom, alebo poliať čokoládovou polevou a ozdobiť ovocím či cukrovinkami.

Aké chlebíky si doma pečiete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame