Tiež máte niekedy neodolateľnú chuť na niečo sladké? Špaldový banánový chlebík s malinami a čokoládou je na prípravu pomerne nenáročný. Maliny v ňom navyše môžete nahradiť iným sezónnym ovocím a čokoládu zasa hrozienkami či orieškami. Navyše, ak sú banány prezreté, nemusíte použiť toľko cukru, skúste ho nahradíť menším množstvom medu. Vyskúšajte, výsledok stojí naozaj za to!
Potrebujeme:
– 3 väčšie zrelé banány
– 125 g masla izbovej teploty
– 1 kopcovitú polievkovú lyžicu trstinového cukru
– 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
– 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny
– 1 čajovú lyžičku škorice
– 1/4 čajovej lyžičky soli
– 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky
– 200 g hustého bieleho neochuteného jogurtu
– 1 šálku malín (alebo iného bobuľového ovocia – ríbezlí, černíc, čučoriedok…)
– 30 – 40 g posekanej horkej čokolády
Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Rýchly a šťavnatý banánovo-orechový chlebík, ako stvorený na raňajky
Postup:




Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Chlieb zo strúhaného syru bez múky: Rýchla a zdravá dobrota


Aké chlebíky si doma pečiete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.
Zdieľať na