Recept na dnes: Rýchly a šťavnatý banánovo-orechový chlebík, ako stvorený na raňajky

Foto: Gettyimages

Foto: Gettyimages

K predstave dlhých jesenných a zimných večerov sa hodí šálka obľúbeného čaju alebo voňavej kávy. Spolu s voňavým banánovo-orechovým chlebíkom je už iba kúsok k dokonalosti. Orechy a banány sú totiž skvelou kombináciou pre zdravie nášho mozgu, upokojenie a zlepšenie kvality spánku aj celkovej nálady.

Potrebujeme:

– 3-4 zrelé banány
– za hrsť posekaných vlašských orechov
– ¼ šálky rozpusteného masla
– ¾ šálky cukru
– 1,5 hrnčeka polohrubej múky
– ½ prášku do pečiva
– 1 lyžičku sódy bikarbóny
– 1 vajce
– 2 lyžičky škoricového cukru
– 2 lyžičky vanilkového cukru

Postup: Banány popučíme vidličkou, pridáme maslo a všetky ostatné ingrediencie okrem múky a kypriaceho prášku. Tie pridáme až do hladkej polotekutej zmesi. Dôkladne premiešame (stačí rukou, netreba používať ani mixér). Bochníkový plech/formu vystelieme papierom na pečenie tak, aby zostali prikryté aj bočné strany. Nalejeme cesto, vrch posypeme nasekanými orechmi a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C, kým bochník pekne nevystúpi. Prepečenie kontrolujeme špajdlou. Po dopečení (cca 35 minút) vyberieme z formy a po miernom vychladnutí odbalíme z papiera a nakrájame.


Aké ďalšie zákusky z orechov a banánov si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame