Recept na dnes: Rýchly a šťavnatý banánovo-orechový chlebík, ako stvorený na raňajky

Foto: Gettyimages

Foto: Gettyimages

K predstave dlhých jesenných a zimných večerov sa hodí šálka obľúbeného čaju alebo voňavej kávy. Spolu s voňavým banánovo-orechovým chlebíkom je už iba kúsok k dokonalosti. Orechy a banány sú totiž skvelou kombináciou pre zdravie nášho mozgu, upokojenie a zlepšenie kvality spánku aj celkovej nálady.

Potrebujeme:

– 3-4 zrelé banány
– za hrsť posekaných vlašských orechov
– ¼ šálky rozpusteného masla
– ¾ šálky cukru
– 1,5 hrnčeka polohrubej múky
– ½ prášku do pečiva
– 1 lyžičku sódy bikarbóny
– 1 vajce
– 2 lyžičky škoricového cukru
– 2 lyžičky vanilkového cukru

Postup: Banány popučíme vidličkou, pridáme maslo a všetky ostatné ingrediencie okrem múky a kypriaceho prášku. Tie pridáme až do hladkej polotekutej zmesi. Dôkladne premiešame (stačí rukou, netreba používať ani mixér). Bochníkový plech/formu vystelieme papierom na pečenie tak, aby zostali prikryté aj bočné strany. Nalejeme cesto, vrch posypeme nasekanými orechmi a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C, kým bochník pekne nevystúpi. Prepečenie kontrolujeme špajdlou. Po dopečení (cca 35 minút) vyberieme z formy a po miernom vychladnutí odbalíme z papiera a nakrájame.


Aké ďalšie zákusky z orechov a banánov si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close