Recept na dnes: Muffiny s netradičnou prísadou, ktoré raz vyskúšate a iné už robiť nebudete

Muffiny

Zdravšia verzia známych koláčikov vám zachutí (Zdroj: unsplash.com/Yehor Milohrodskyi)

Muffiny sa mnohým z nás spájajú najmä s kúskami čokolády alebo bobuľovým ovocím. Vyskúšali ste však už aj tie s mrkvou? Ich chuť si vás určite získa.

Potrebujeme

  • 150 g hladkej špaldovej múky
  • 100 g hnedého cukru
  • 1 dcl oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 ČL jedlej sódy
  • 2 vajcia
  • 1 dcl pomarančovej šťavy (nie džús!)
  • 150 g najemno nastrúhanej mrkvy
  • 60 g hrozienok

Postup

  1. Vajíčka vyšľaháme do peny spolu s cukrom. Pridáme olej a čerstvo vytlačenú pomarančovú šťavu. Opäť mixérom premiešame.
  2. Do misky prisypeme múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a mletú škoricu. Všetko dôkladne miešame, aby sa nám prepojili chute.
  3. Mrkvu najemno nastrúhame a pridáme ju k zmesi. Premiešame už ručnou metličkou. Na záver zapracujeme hrozienka (výborne chutia, ak ich necháme pár minút namočené v rume, nie je to však nutné).
  4. Silikónové formičky naplníme do 3/4 a pečieme 40 minút v rúre vyhriatej rúre na 180 stupňov.


Odporúčame