Muffiny sa mnohým z nás spájajú najmä s kúskami čokolády alebo bobuľovým ovocím. Vyskúšali ste však už aj tie s mrkvou? Ich chuť si vás určite získa.
Potrebujeme
- 150 g hladkej špaldovej múky
- 100 g hnedého cukru
- 1 dcl oleja
- 1 prášok do pečiva
- 1 ČL mletej škorice
- 1 ČL jedlej sódy
- 2 vajcia
- 1 dcl pomarančovej šťavy (nie džús!)
- 150 g najemno nastrúhanej mrkvy
- 60 g hrozienok
Postup
- Vajíčka vyšľaháme do peny spolu s cukrom. Pridáme olej a čerstvo vytlačenú pomarančovú šťavu. Opäť mixérom premiešame.
- Do misky prisypeme múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a mletú škoricu. Všetko dôkladne miešame, aby sa nám prepojili chute.
- Mrkvu najemno nastrúhame a pridáme ju k zmesi. Premiešame už ručnou metličkou. Na záver zapracujeme hrozienka (výborne chutia, ak ich necháme pár minút namočené v rume, nie je to však nutné).
- Silikónové formičky naplníme do 3/4 a pečieme 40 minút v rúre vyhriatej rúre na 180 stupňov.
Zdieľať na
Zdieľaní