Recept na dnes: Muffiny s netradičnou prísadou, ktoré raz vyskúšate a iné už robiť nebudete

Muffiny

Zdravšia verzia známych koláčikov vám zachutí (Zdroj: unsplash.com/Yehor Milohrodskyi)

Muffiny sa mnohým z nás spájajú najmä s kúskami čokolády alebo bobuľovým ovocím. Vyskúšali ste však už aj tie s mrkvou? Ich chuť si vás určite získa.

Potrebujeme

  • 150 g hladkej špaldovej múky
  • 100 g hnedého cukru
  • 1 dcl oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 ČL jedlej sódy
  • 2 vajcia
  • 1 dcl pomarančovej šťavy (nie džús!)
  • 150 g najemno nastrúhanej mrkvy
  • 60 g hrozienok

Postup

  1. Vajíčka vyšľaháme do peny spolu s cukrom. Pridáme olej a čerstvo vytlačenú pomarančovú šťavu. Opäť mixérom premiešame.
  2. Do misky prisypeme múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a mletú škoricu. Všetko dôkladne miešame, aby sa nám prepojili chute.
  3. Mrkvu najemno nastrúhame a pridáme ju k zmesi. Premiešame už ručnou metličkou. Na záver zapracujeme hrozienka (výborne chutia, ak ich necháme pár minút namočené v rume, nie je to však nutné).
  4. Silikónové formičky naplníme do 3/4 a pečieme 40 minút v rúre vyhriatej rúre na 180 stupňov.


Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close