Míňajú sa vám cereálie? Skôr, než ich napíšete na nákupný zoznam, skúste si upiecť vlastné. Obľúbené škoricové štvorčeky chutia výborne s mliekom, jogurtom ale nesklamú, ani keď do nich len tak zahryznete. Recept síce zaberie viacej času, ako návšteva obchodu, no bola by škoda, ukrátiť sa o takúto dobrotu z vlastnej výroby.
Budeme potrebovať:
- 100 g pšeničnej hladkej múky
- 60 g špaldovej hladkej múky celozrnnej
- 60 g krupicového cukru
- 1 lyžicu škorice
- 50 g masla
- 40 ml oleja
- 2 lyžice jogurtu
Okrem toho
- 1 vajce
- 1 lyžicu mlieka
- 2 lyžice hnedého cukru
- 1 lyžičku škorice
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Chrumkavé domáce müsli: Začnite deň zdravo a chutne!
Postup:
- Do hlbokej misy preosejeme múku, pridáme cukor, škoricu, maslo, olej a všetko spojíme prstami. Vznikne nám mrvenička. Na záver zapracujeme jogurt až získame hladké cesto. Aby sa lepšie gúľalo, necháme ho odležať 30 minút chladničke.
- Cesto položíme na papier na pečenie, na tenko rozvaľkáme a preložíme na plech. Celé ho potrieme vajíčkom, rozšľahaným v mlieku. Vrch zasypeme hnedým cukrom a škoricou.
- Cesto nakrájame na malé štvorčeky a každý v strede prepichneme vidličkou. Dáme piecť asi na 10 minút do rúry, vyhriatej na 180 °C.
- Upečené Cini Minis necháme vychladnúť a uskladníme v sklenenej nádobe so vzduchotesným uzáverom. Takto vydržia asi 10 dní. Chrumkavé, voňavé škoricové štvorčeky sú lákadlom k večernému pozeraniu televízie. Aby zostali aj na raňajky, odporúčame piecť ich hneď z dvojitej dávky.
Zdieľať na