Recept na dnes: Domáce „cini minis“, pochutia si deti aj dospeláci

Domáce Cini Minis

Domáce Cini Minis vám určite zachutia (Zdroj: GettyImages)

Míňajú sa vám cereálie? Skôr, než ich napíšete na nákupný zoznam, skúste si upiecť vlastné. Obľúbené škoricové štvorčeky chutia výborne s mliekom, jogurtom ale nesklamú, ani keď do nich len tak zahryznete. Recept síce zaberie viacej času, ako návšteva obchodu, no bola by škoda, ukrátiť sa o takúto dobrotu z vlastnej výroby.

Budeme potrebovať:

  • 100 g pšeničnej hladkej múky
  • 60 g špaldovej hladkej múky celozrnnej
  • 60 g krupicového cukru
  • 1 lyžicu škorice
  • 50 g masla
  • 40 ml oleja
  • 2 lyžice jogurtu

Okrem toho

  • 1 vajce
  • 1 lyžicu mlieka
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 lyžičku škorice

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Chrumkavé domáce müsli: Začnite deň zdravo a chutne!


Postup:

  1. Do hlbokej misy preosejeme múku, pridáme cukor, škoricu, maslo, olej a všetko spojíme prstami. Vznikne nám mrvenička. Na záver zapracujeme jogurt až získame hladké cesto. Aby sa lepšie gúľalo, necháme ho odležať 30 minút chladničke.
  2. Cesto položíme na papier na pečenie, na tenko rozvaľkáme a preložíme na plech. Celé ho potrieme vajíčkom, rozšľahaným v mlieku. Vrch zasypeme hnedým cukrom a škoricou.
  3. Cesto nakrájame na malé štvorčeky a každý v strede prepichneme vidličkou. Dáme piecť asi na 10 minút do rúry, vyhriatej na 180 °C.
  4. Upečené Cini Minis necháme vychladnúť a uskladníme v sklenenej nádobe so vzduchotesným uzáverom. Takto vydržia asi 10 dní. Chrumkavé, voňavé škoricové štvorčeky sú lákadlom k večernému pozeraniu televízie. Aby zostali aj na raňajky, odporúčame piecť ich hneď z dvojitej dávky.


Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame