Sladké zemiaky sa čoraz viac tešia obľube aj v slovenských domácnostiach. Táto plodina, ktorá s klasickými zemiakmi nemá nič spoločné, pochádza z Južnej Ameriky. Dnes je však bežne dostupná aj v našich supermarketoch. Pripravte si spolu s nami placky, ktoré presvedčia svojou rýchlou prípravou, skvelou chuťou a tiež tým, že nie sú príliš kalorické.
Potrebujeme
- 1,5 kg sladkých zemiakov
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 žltá cibuľa
- 100 g parmezánu
- 3 vajíčka
- 200 g sterilizovaného cíceru
- 60 g ovsených vločiek
- koriander mletý
- nadrobno nakrájané petržlenová vňať
- soľ
- sušené oregano
- červená mletá paprika
- štipka čierneho mletého korenia
Postup
Bataty ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a dáme variť do vody. Varíme až kým nezmäknú.

Po uvarení ich zlejeme z vody. Medzitým si nakrájame na malé kúsky cibuľu s cesnakom.

Do veľkej misy dáme bataty, cibuľu s cesnakom a cícer z konzervy. Všetko rozmixujeme ručným mixérom.

Pridáme koreniny, vajíčka, vločky a petržlenovú vňať. Všetko spolu premiešame.

Zo zmesi tvarujeme placky, ktoré potom pečieme na 200 stupňov zhruba 25 minút. Podávame ich s dresingom. Dobrú chuť!


Zdieľať na