FOTORECEPT Tieto znamenité placky zo sladkých zemiakov a cíceru zachutia celej rodine

Placky

Placky výborne chutia s jogurtovým dressingom a zeleninou (Zdroj: Pexels/Valeria Boltneva)

Sladké zemiaky sa čoraz viac tešia obľube aj v slovenských domácnostiach. Táto plodina, ktorá s klasickými zemiakmi nemá nič spoločné, pochádza z Južnej Ameriky. Dnes je však bežne dostupná aj v našich supermarketoch. Pripravte si spolu s nami placky, ktoré presvedčia svojou rýchlou prípravou, skvelou chuťou a tiež tým, že nie sú príliš kalorické.

Potrebujeme

  • 1,5 kg sladkých zemiakov
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 žltá cibuľa
  • 100 g parmezánu
  • 3 vajíčka
  • 200 g sterilizovaného cíceru
  • 60 g ovsených vločiek
  • koriander mletý
  • nadrobno nakrájané petržlenová vňať
  • soľ
  • sušené oregano
  • červená mletá paprika
  • štipka čierneho mletého korenia

Postup

Bataty ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a dáme variť do vody. Varíme až kým nezmäknú.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Po uvarení ich zlejeme z vody. Medzitým si nakrájame na malé kúsky cibuľu s cesnakom.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Do veľkej misy dáme bataty, cibuľu s cesnakom a cícer z konzervy. Všetko rozmixujeme ručným mixérom.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Pridáme koreniny, vajíčka, vločky a petržlenovú vňať. Všetko spolu premiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Zo zmesi tvarujeme placky, ktoré potom pečieme na 200 stupňov zhruba 25 minút. Podávame ich s dresingom. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: pexels.com/Valeria Boltneva)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame