Keď si sadnete večer k televízií s balíčkom čipsov či slaných orieškov, posledné na čo myslíte, sú kalórie. Takéto nevinné zobkanie však môžete rýchlo zbadať na váhe. Ak preto nabudúce dostanete chuť na niečo slané a chrumkavé, siahnite po cícerových krekroch.
Cícerová múka je bohatá na bielkoviny a nezaťaží trávenie počas spánku. Upečte si vlastný večerný snack, plný zdravých semienok a voňavých byliniek.
Budeme potrebovať:
– 200 g cícerovej múky
– 80 g vločiek
– 50 ml olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku
– 50 g ľanových semienok
– 30 g slnečnicových semienok
– 30 g tekvicových semienok
– 20 g čierneho sezamu
– 1 lyžicu soli
– 1 lyžicu sušenej bazalky
– 1 lyžicu sušeného rozmarínu
– 150 ml vody
– 50 ml olivového oleja
Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Slané tekvicové krekry zo špaldovej múky pre zdravé chrumkanie
Postup:

1. Všetky suché ingrediencie, vrátane soli a byliniek dobre premiešame. Potom pridáme vodu a olej.

2. Vypracujeme hustejšie lepivé cesto a necháme 20 minút postáť.

3. Odležané cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a mierne roztlačíme rukami. Snažíme sa o pravidelný tvar.

4. Vezmeme ďalší kus papiera na pečenie, zakryjeme cesto a valčekom rozvaľkáme na hrúbku 3 – 4 mm. Vrchný papier stiahneme, no nevyhadzujeme. Dáme ho vysušiť a zložený na polovice pošúchame medzi rukami. Odstránime tak zvyšky cesta a papier môžeme použiť aj nabudúce.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Guľôčky z cíceru v placke: Skúste domácu exotiku na tanieri

5. Rozvaľkané cesto nakrájame nožom na kocky a dáme do rúry, vyhriatej na 180 °C.

6. Pečieme 25 – 30 minút. Upečené krekry necháme vychladnúť.

7. Cícerové krekry sú dobré samy o sebe, no s humusom, či cesnakovým dresingom určite neurazia žiadnu návštevu.
Zdieľať na