FOTORECEPT Pripravte si chrumkavé cícerové krekry, zdravú pochúťku k večernému filmu

Chrumkavé cícerové krekry zachutia každej návšteve (Zdroj: GettyImages)

Keď si sadnete večer k televízií s balíčkom čipsov či slaných orieškov, posledné na čo myslíte, sú kalórie. Takéto nevinné zobkanie však môžete rýchlo zbadať na váhe. Ak preto nabudúce dostanete chuť na niečo slané a chrumkavé, siahnite po cícerových krekroch.

Cícerová múka je bohatá na bielkoviny a nezaťaží trávenie počas spánku. Upečte si vlastný večerný snack, plný zdravých semienok a voňavých byliniek.

Budeme potrebovať:

– 200 g cícerovej múky
– 80 g vločiek
– 50 ml olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku
– 50 g ľanových semienok
– 30 g slnečnicových semienok
– 30 g tekvicových semienok
– 20 g čierneho sezamu
– 1 lyžicu soli
– 1 lyžicu sušenej bazalky
– 1 lyžicu sušeného rozmarínu
– 150 ml vody
– 50 ml olivového oleja


Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Slané tekvicové krekry zo špaldovej múky pre zdravé chrumkanie


Postup:

Chrumkavé cícerové krekry, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

1. Všetky suché ingrediencie, vrátane soli a byliniek dobre premiešame. Potom pridáme vodu a olej.

Chrumkavé cícerové krekry, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

2. Vypracujeme hustejšie lepivé cesto a necháme 20 minút postáť.

Chrumkavé cícerové krekry, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

3. Odležané cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a mierne roztlačíme rukami. Snažíme sa o pravidelný tvar.

Chrumkavé cícerové krekry, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

4. Vezmeme ďalší kus papiera na pečenie, zakryjeme cesto a valčekom rozvaľkáme na hrúbku 3 – 4 mm. Vrchný papier stiahneme, no nevyhadzujeme. Dáme ho vysušiť a zložený na polovice pošúchame medzi rukami. Odstránime tak zvyšky cesta a papier môžeme použiť aj nabudúce.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Guľôčky z cíceru v placke: Skúste domácu exotiku na tanieri


Chrumkavé cícerové krekry, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

5. Rozvaľkané cesto nakrájame nožom na kocky a dáme do rúry, vyhriatej na 180 °C.

Chrumkavé cícerové krekry, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

6. Pečieme 25 – 30 minút. Upečené krekry necháme vychladnúť.

Chrumkavé cícerové krekry, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

7. Cícerové krekry sú dobré samy o sebe, no s humusom, či cesnakovým dresingom určite neurazia žiadnu návštevu.


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame