FOTORECEPT Čokoládové cookies: Jednoduché koláčiky, ktorým prídete na chuť

cookies

freedigitalphotos.net

Ak sedíte pri káve a máte chuť na niečo dobré, či chcete prekvapiť deti alebo vnúčatá, prípadne by ste radi potešili svoj žalúdok a chuťové poháriky niečím sladkým, nenechajte si ujsť tento recept. Cookies pochádzajú z Ameriky. Rozvoňajú celý váš príbytok, ich príprava je naozaj jednoduchá a chutia priam neuveriteľne.

Potrebujeme:

  • 100 g masla
  • 120 g bieleho cukru
  • 90 g hnedého cukru
  • 300 g hladkej múky
  • 2 vajíčka
  • 1 PL vanilkovej arómy
  • ¼ prášku do pečiva
  • ¼ ČL sódy bikarbóny
  • ¼ ČL morskej soli
  • 200 g horkej čokolády

Tiež by vás mohlo zaujať: FOTORECEPT Domáce „Rafaelo“ zachutí aj vám: A máte ho hotové za chvíľku


Postup:

Do misky dáme zmäknuté maslo, cukor, vanilkový extrakt a vajíčka. Ingrediencie zmixujeme ručne alebo mixérom.

   

Do druhej misy preosejeme múku, pridáme hnedý i biely cukor, soľ, prášok do pečiva a sódu. Všetky sypké suroviny dôkladne skombinujeme.


Tiež by vás mohlo zaujať: FOTORECEPT Tiramisu na slovenský spôsob: Pochutia si na ňom všetci vo vašom okolí

Sypké suroviny potom pridáme k rozmixovanej zmesi a urobíme mäkké cesto. Prisypeme na väčšie kúsky nakrájanú čokoládu.

   

Cesto a čokoládu dôkladne spracovávame, kým sa nespoja.


Tiež by vás mohlo zaujať: Skvelé sladké variácie: Tieto koláče si vaša návšteva bude pamätať poriadne dlho


Potom z hmoty vytvarujeme valček. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme v chlade odležať aspoň polhodinu.

   

Po uplynutí času cesto vyberieme z chladničky a nakrájame na kolieska hrubé asi centimeter.


Tiež by vás mohlo zaujať: FOTORECEPT Dvojčokoládové muffiny: Vydržia šťavnaté a výborné aj niekoľko dní


Kolieska ukladáme na papierom na pečenie vystlaný plech. Ak sú jednotlivé kúsky príliš hrubé, môžeme ich trochu roztlačiť rukou. Medzi jednotlivými koláčikmi by mal byť aspoň 5 centimetrový priestor, lebo počas pečenia zväčšia svoj objem. Pečieme približne 15 minút na 190 stupňoch. Koláčiky sú hotové, keď majú okraje zlatohnedú farbu.

   

Cookies si môžete pripraviť aj s hrozienkami, orieškami či ovsenými vločkami. Prajeme dobrú chuť!


Pripravujete si doma čokoládové cookies? Aké ingrediencie a postup používate na ich prípravu vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.

Zdroj: freedigitalphotos.net, plnielanu.sk/Ľudmila, Ľudmila
Odporúčame