Ľahučké nadýchané lievance sú skvelým spôsobom, ako začať deň. Obľúbený múčnik si radi doprajeme s džemom, čokoládou, karamelom a samozrejme, nesmie chýbať šľahačka. Takáto maškrta je poriadna nálož pre naše trávenie a neraz po raňajkách iba odfukujeme. Preto prinášame recept na zdravé bezlepkové lievance, pripravené zo samých dobrých ingrediencií. Chutia fantasticky a dodajú telu tú správnu dávku energie.
Potrebujeme:
- 250 g polotučného jemného tvarohu
- 125 g černíc
- 60 g proteínu
- 3 vajcia
- 1 balenie vanilkového trstinového cukru
- 1 lyžicu trstinového cukru
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- soľ
- maslo ghí
Postup:
Vajcia vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme tvaroh, proteín, kypriaci prášok, štipku soli a vymiešame hustejšie cestíčko.
Lievance pečieme v panvici potretej ghí maslom, ktoré má skvelú orieškovú chuť. Ak nemáte panvicu na lievance, zvládnete to aj s klasickou. Jednoducho z cesta robíme malé placky, ktoré opekáme z oboch strán dozlatista.
Popri pečení lievancov hravo zvládneme aj černicovú omáčku. Pár černíc odložíme bokom a zvyšok dáme do menšieho hrnca. Pridáme lyžicu cukru, trocha vody a varíme, kým ovocie nezmäkne. Vznikne omáčka, ktorá nadobudne hustejšiu konzistenciu.
Niet na čo čakať. Lievance ešte teplé uložíme na tanier, polejeme černicovou omáčkou, ozdobíme čerstvým ovocím, posypeme troškou práškového cukru a môžeme ešte pridať pár lyžičiek tvarohu.
Dobrú chuť!
Zdieľať na