FOTORECEPT Hrianky s restovanou pečienkou na šampiňónoch: Fantastická večera za pár minút

Topinky s restovanou pečienkou na šampiňónoch, Fotorecept

Topinky s restovanou pečienkou na šampiňónoch sú rýchlou a chutnou večerou (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Buď ju milujete, alebo nenávidíte. Pečienka so svojou špecifickou chuťou rozdeľuje stravníkov na dva tábory. Pokiaľ patríte do toho prvého, máte šťastie. Recepty s kuracou, kačacou či bravčovou pečeňou sú extrémne rýchle, jednoduché a chutné.

Jeden taký vám ponúkame aj my. Voňavá restovaná pečienka na šampiňónoch a veľa, veľa cibule. K tomu chrumkavá hrianka a večera je za 10 minút hotová!

Potrebujeme

  • 250 g kuracích pečienok
  • 3 – 4 ks šampiňónov
  • 1 cibuľu
  • 1 lyžicu bravčovej masti
  • 1 lyžičku celej rasce
  • čierne mleté korenie
  • 2 lyžičky plnotučnej horčice
  • soľ
  • chlieb

Postup

Topinky s restovanou pečienkou na šampiňónoch, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Pečienky dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky a cibuľu najemno nasekáme.

Topinky s restovanou pečienkou na šampiňónoch, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Na rozpálenej masti opražíme cibuľu spolu so šampiňónmi a rascou. Korenie tak získa výraznejšiu arómu.

Topinky s restovanou pečienkou na šampiňónoch, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

K základu pridáme pečienky a restujeme 2 – 3 minútky, kým sa mäso zatiahne.

Topinky s restovanou pečienkou na šampiňónoch, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Zmes podlejeme trochou vody, ochutíme korením, horčicou a chvíľu podusíme pod pokrievkou. Keď je pečienka hotová, osolíme podľa chuti. Pečienku vždy solíme až na koniec, inak by bola tvrdá.

Topinky s restovanou pečienkou na šampiňónoch, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Hrianky sú hotové hneď. Nakrájaný chlieb dáme do hriankovača alebo pripravíme fajnové mastné hrianky. Pečienkovú zmes naložíme kopcom na ne a servírujeme s čerstvou zeleninou. Dobrú chuť!

Sledujte náš Facebook

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame