FOTORECEPT Karamelové kocky: Ochutnajte zákusok, ktorý má šmrnc

Karamelové kocky

plnielanu.sk

Tieto karamelové kocky určite neodmietne nikto, kto je milovníkom sladkého. Už pri pohľade na ne sa vám budú zbiehať slinky a budete ich chcieť vyskúšať. Recept sa na pohľad môže zdať náročnejší, ale s trochou času a odhodlania ho zvládne naozaj každý. Tak smelo do toho.

Potrebujeme:

Korpus:

  • 6 vajíčok
  • 5 PL polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • 50 ml oleja
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 1 PL kakaa

Plnka:

  • 1 l vody
  • 3 balíčky Zlatý klas
  • 130 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 7 bielkov
  • 2 PL kakaa

Krém:

  • 300 ml mlieka
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 2 balíčky šľahačky v prášku

Postup:

Pripravíme si korpus. Vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh a postupne pridávame olej, žĺtky a nakoniec zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakaom.

Mohlo by vás zaujať: Osviežujúce citrónové koláče: Zamaškrtíte si na nich aj vy?


Plech si poriadne vymastíme, posypeme múkou a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Dáme piecť na 180°C.
   
Kým sa nám upečie, spravíme si plnku, ktorá sa bude skladať z dvoch častí. Zlaté klasy si pripravíme s 3 dcl vody.

Mohlo by vás zaujať: Ochutnajte med na tri spôsoby: Ako sušienky, domácu „marlénku“ či perníkový koláč


V hrnci necháme zovrieť 7 deci vody, pridáme 70 g kryštálového cukru a vanilkový cukor. Vriacu vodu odstavíme z plameňa a pridáme do nej pripravené Zlaté klasy.
   
Pripravíme si sneh zo 7 bielkov a 60 g cukru. Sneh postupne zapracujeme do horúcej kaše.

Mohlo by vás zaujať: Smotanové zákusky pre pravých labužníkov: Viete si predstaviť niečo chutnejšie?


Polovicu plnky natrieme na upečený korpus.
   
Do zvyšnej polovice vmiešame kakao a spravíme ďalšiu vrstvu koláča.

Mohlo by vás zaujať: Nechajte sa zvábiť karamelovými koláčmi: Raz za čas je to dovolené


Poslednú vrstvu bude tvoriť karamelový krém. Do hrnca si dáme upáliť cukor. Upálený cukor zalejeme mliekom a počkáme, kým sa nám rozvarí.
   
Krém necháme vychladnúť. Do krému potom pridáme šľahačky, vyšľaháme.

Mohlo by vás zaujať: Vianočné pečenie bez múky: Tieto delikátne chuťovky nemajú konkurenciu


Natrieme na koláč.
   
Koláč necháme stuhnúť cez noc, posypeme nastrúhanou horkou čokoládou a môžeme podávať.

Ktoré ďalšie chutné karamelové zákusky si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close