FOTORECEPT Máte ešte zásoby medvedieho cesnaku? Vyskúšajte tieto rýchle a zdravé fašírky

Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom, Fotorecept

Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom zachutia aj vám (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Máte doma karfiol, ale nechce sa vám ho vyprážať? Ani sa nečudujeme. Treba ho totiž uvariť, obaliť, vypražiť a na záver upratať ten neporiadok. Inšpirujte sa radšej sezónou medvedieho cesnaku a premeňte karfiol na chrumkavé zeleninové fašírky, pečene v rúre. Tento recept je rýchly, chutný a bez zbytočného tuku. Navyše, zašpiníte si iba mixér a ruky.

Potrebujeme

  • 500 g karfiolu
  • 100 g tvrdého syra na strúhanie
  • 60 g strúhanky
  • 2 vajcia
  • 2 hrste medvedieho cesnaku
  • celozrnnú múku na obaľovanie
  • drvenú rascu
  • majoránku
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olivový olej

Postup

Karfiol umyjeme, rozoberieme na ružičky a vložíme do mixéra. Pridáme vajcia a všetko spolu rozmixujeme. Konzistencia nemusí byť úplne hladká, zvlášť pokiaľ máte vo fašírkach radi drobné kúsky.

Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Zmes zahustíme strúhankou podľa potreby, premiešame s najemno nastrúhaným syrom, posekaným medvedím cesnakom a dochutíme koreninami.

Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Zo zmesi odoberáme malé kúsky a tvarujeme fašírky. Každú obalíme v múke, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olejom. Takto pripravené fašírky pečieme v rúre vyhriatej na teplotu 200 °C zhruba 30 minút.

Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Upečené fašírky môžeme ihneď servírovať, no chuťovo výborné sú aj studené do práce alebo na výlet. Môžeme k nim pripraviť zemiakovú kašu a zeleninový šalát, no úplne postačí aj dip z kyslej smotany alebo poctivého bieleho jogurtu. Dobrú chuť!

Karfiolové fašírky s medvedím cesnakom, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame