Vianoce sa blížia a nejednou domácnosťou sa už nesú sviatočné vône. Rúra pečie na plné obrátky a komora sa plní perníkmi, vanilkovými rožkami a nápaditým čajovým pečivom. V zápale práce si možno aj vy zaželáte aspoň jeden recept bez pečenia. O to viac, ak sa bavíme o bezlepkových vianočných koláčoch.
Pri práci s bezlepkovým cestom občas ujde aj nevhodné slovo. Často sa lepí, či rozpadáva. Kokosové guľky, šmrncnuté vaječným likérom, máte hotové raz-dva a bez stresu. Sú také dobré, že do sviatkov budete musieť urobiť ešte ďalšie dávky navyše.
Potrebujeme
- 100 g strúhaného kokosu
- 120 ml vaječného likéru
- 100 g bielej čokolády
- 20 g masla
- 1 balenie vanilkového cukru
- strúhaný kokos na obaľovanie

Postup

V miske zmiešame kokos s vaječným likérom a necháme 15 – 20 minút postáť, aby sa kokos dobre napil.

Čokoládu a kúsok masla zatiaľ pomaly rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Odležanú kokosovú zmes spojíme s čokoládou, dobre premiešame a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny.

Pomocou lyžice odoberáme z vychladenej zmesi menšie kúsky a tvarujeme guľôčky. Tie už len obalíme v kokose. Hotové guľky s vaječným likérom vrátime do chladničky. Alebo nie. Radšej ich schováme na balkón, aby zázrakom nezmizli skôr, ako príde Ježiško.

Chystáte sa do kúpeľov či wellness? Vyberte si z týchto najlepších
Zdieľať na
Zdieľaní