FOTORECEPT Nevšedná kokosovo-kakaová nátierka: Potešíte ňou všetky maškrtné jazýčky!

kokosovo-kakaova nátierka na wafliach

Doprajte si poctivú, domácu nátierku na sladko (Zdroj: Plnielanu.sk/Veve)

Kto má rád sladké chute, kokosovo-kakaová nátierka by v jeho kuchynských zásobách chýbať nemala. Sama osebe až taká sladká nie je, čo je zároveň jej výhodou. Skvele sa dá použiť aj pri dekorovaní mnohých jedál. Pokojne ňou môžete naplniť palacinky, ozdobiť wafle aj lievance alebo pokvapkať povrch ovsenej kaše či chladeného dezertu. Prípadne si ju len tak natrite na kúsok obľúbeného pečiva.

Potrebujeme

  • 1 konzervu kokosového mlieka
  • 4 PL kakaového prášku
  • 4 PL kokosového cukru
  • 2 PL kokosového oleja
  • 1 ČL javorového sirupu
suroviny na prípravu kokosovo-kakaovej nátierky
Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu (Zdroj: Plnielanu.sk/Veve)

Postup

Všetky ingrediencie dáme do mixéra a mixujeme, pokým sa hmota nespojí a nevznikne kompaktná nátierka. Ak sa vám bude zdať príliš riedka, pridajte ešte trochu kokosového oleja, ktorý by mal pomôcť so stuhnutím v chladničke.

ingrediencie v mixéri
Namiesto kokosového mlieka, môžete použiť iba kokosovú smotanu (Zdroj: Plnielanu.sk/Veve)

Pri mixovaní sme si uvedomili, a podľa výsledku to bolo aj vidieť, že sme kokosové mlieko mali v chladničke a nebolo dostatočne dlhý čas vyložené, aby získalo izbovú teplotu. Aj preto sa zmes akoby zrazila a nedala sa dohladka rozmiešať.

ingrediencie v mixéri
Zmes bola tekutá a na povrchu ostával nerozmiešaný tuk (Zdroj: Plnielanu.sk/Veve)

Nátierku sme nerobili prvý raz, vedeli sme, akú konzistenciu asi môžeme očakávať. Aby sa to napriek ľahkému zrazeniu podarilo, pomohli sme si tak, ako už veľakrát predtým. Nátierku sme preložili do hrnčeka a na miernej teplote sme ju zahriali, aby sa tuk rozpustil.

kokosovo-kakaová nátierka s waflou
Takto jednoducho si nátierku pripravíte a vychutnáte (Zdroj: Plnielanu.sk/Veve)

Potom sme už nátierku naplnili do uzatvárateľných pohárikov a odložili ju do chladničky. Kokosovo-kakaová nátierka tam môže tuhnúť aj tri dni, kým získa ideálnu krémovejšiu konzistenciu.

👉 MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ:
FOTORECEPT Máj – čas bryndze: Kombinácii s karamelizovanou cviklou a špenátom neodoláte

Náš tip: Namiesto kokosového cukru môžete použiť aj iný typ sladidla. Kokosový cukor ale v nátierke pomáha lepšie zvýrazňovať jej kokosovú príchuť.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame