FOTORECEPT Kuracie prsia na citróne: Náš tip na prílohu vás dostane, budú pýtať dupľu!

Kuracie prsia

Kuracie prsia na citróne sú skvelou alternatívou na dnešný obed (Zdroj: Plnielanu.sk//MZ)

Kuracie prsia patria k stáliciam kuchyne. Dajú sa pripraviť na množstvo spôsobov a rýchlosť ich prípravy je tiež veľkým benefitom. Skúste si ich pripraviť na citrónovej šťave, ich chuť je fantastická.

Potrebujeme

  • 700g kuracích pŕs (alebo podľa množstva, ktoré potrebujete pripraviť)
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • červená mletá paprika
  • sušená majoránka
  • hladká špaldová múka
  • maslo
  • citrón
  • petržlenová vňať

Postup

Kuracie prsia umyjeme a odblaníme. Narežeme ich, vyklepeme, avšak nie na úplne tenké plátky. Posolíme, okoreníme.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Takto pripravené kuracie prsia obalíme z každej strany v múke.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Na panvici necháme rozpustiť maslo a následne na ňom z každej strany poopekáme mäso, približne 5 minút.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Keď je mäso hotové, do tej istej panvice pridáme maslo. Necháme roztopiť a pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Poriadne premiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Do panvice teraz pridáme šťavu z 1 citróna, premiešame. Vložíme kuracie mäso a ešte doopekáme.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Mäso je hotové. Ako prílohu zvolíme karfiolovú ryžu, ktorá je výborná na chuť, ľahká na prípravu a má skvelé nutričné hodnoty. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)


Zdroj: MZ
Odporúčame