Kuracie prsia patria k stáliciam kuchyne. Dajú sa pripraviť na množstvo spôsobov a rýchlosť ich prípravy je tiež veľkým benefitom. Skúste si ich pripraviť na citrónovej šťave, ich chuť je fantastická.
Potrebujeme
- 700g kuracích pŕs (alebo podľa množstva, ktoré potrebujete pripraviť)
- soľ
- čierne mleté korenie
- červená mletá paprika
- sušená majoránka
- hladká špaldová múka
- maslo
- citrón
- petržlenová vňať
Postup
Kuracie prsia umyjeme a odblaníme. Narežeme ich, vyklepeme, avšak nie na úplne tenké plátky. Posolíme, okoreníme.
Takto pripravené kuracie prsia obalíme z každej strany v múke.
Na panvici necháme rozpustiť maslo a následne na ňom z každej strany poopekáme mäso, približne 5 minút.
Keď je mäso hotové, do tej istej panvice pridáme maslo. Necháme roztopiť a pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Poriadne premiešame.
Do panvice teraz pridáme šťavu z 1 citróna, premiešame. Vložíme kuracie mäso a ešte doopekáme.
Mäso je hotové. Ako prílohu zvolíme karfiolovú ryžu, ktorá je výborná na chuť, ľahká na prípravu a má skvelé nutričné hodnoty. Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní