FOTORECEPT, ktorý poteší mäsožrútov: Dva druhy chrumkavého kuracieho z jedného plechu, skoro bez roboty!

Kuracie mäso

Mäsko v chrumkavom obale dopĺňa chutný dip (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Ak vás už nudia klasické obaľované rezne, vyskúšajte alternatívu s jogurtom a kukuričnými chrumkami. Príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to. Ako na to?

Potrebujeme

  • 300g kukuričných lupienok
  • 1 kg kuracích pŕs
  • 2 ČL kurkumy
  • 1 biely jogurt
  • špaldová múka
  • trochu oleja
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • červené mleté korenie

Postup

Kuracie mäso umyjeme, zbavíme prípadných nedokonalostí a nakrájame na menšie kúsky. Nevyklepávame ho.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Prvá verzia: Do väčšej misy dáme biely jogurt, kurkumu, čierne mleté korenie a soľ. Vymiešame. Následne v ňom obalíme mäso a necháme hodinu postáť v chladničke.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Druhá verzia: Mäso obalíme v špaldovej múke a následne vo vajíčkach, do ktorých sme pridali soľ a korenie.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Obe mäská teraz obalíme v kukuričných lupienkoch, ktoré sme predtým podrvili na menšie kúsky.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Plech vystelieme papierom na pečenie. Následne naň poukladáme mäso a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 45 minút na 180 stupňov. Počas pečenia mäsko popretáčame.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Podávame s pečenými batátami, šalátom a dipom podľa chuti. My sme si ten náš urobili z bieleho jogurtu, do ktorého sme pridali pretlačený cesnak a trochu kurkumy.

Tip gazdinej: Ak by sa vám obal zdal byť na druhý deň tvrdší, stačí upečené mäsko ešte napariť na približne 5 minút.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Zdroj: plnielanu.sk/MZ
Odporúčame