Ak vás už nudia klasické obaľované rezne, vyskúšajte alternatívu s jogurtom a kukuričnými chrumkami. Príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to. Ako na to?
Potrebujeme
- 300g kukuričných lupienok
- 1 kg kuracích pŕs
- 2 ČL kurkumy
- 1 biely jogurt
- špaldová múka
- trochu oleja
- soľ
- čierne mleté korenie
- červené mleté korenie
Postup
Kuracie mäso umyjeme, zbavíme prípadných nedokonalostí a nakrájame na menšie kúsky. Nevyklepávame ho.

Prvá verzia: Do väčšej misy dáme biely jogurt, kurkumu, čierne mleté korenie a soľ. Vymiešame. Následne v ňom obalíme mäso a necháme hodinu postáť v chladničke.

Druhá verzia: Mäso obalíme v špaldovej múke a následne vo vajíčkach, do ktorých sme pridali soľ a korenie.

Obe mäská teraz obalíme v kukuričných lupienkoch, ktoré sme predtým podrvili na menšie kúsky.

Plech vystelieme papierom na pečenie. Následne naň poukladáme mäso a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 45 minút na 180 stupňov. Počas pečenia mäsko popretáčame.


Podávame s pečenými batátami, šalátom a dipom podľa chuti. My sme si ten náš urobili z bieleho jogurtu, do ktorého sme pridali pretlačený cesnak a trochu kurkumy.
Tip gazdinej: Ak by sa vám obal zdal byť na druhý deň tvrdší, stačí upečené mäsko ešte napariť na približne 5 minút.

Zdieľať na
Zdieľaní