Recept na dnes: Hrachová nátierka je skvelá na raňajky, nasýti až do obeda

Hrachová nátierka

Domáce nátierky sú na nezaplatenie (Foto: Plnielanu.sk/Veronika)

Domáce nátierky sú na nezaplatenie. Sú rýchlo hotové, pripravíte ich na milión spôsobov a v chladničke vydržia niekoľko dní. Nátierku iba natriete na krajec čerstvého chleba a o raňajky alebo rýchlu večeru máte postarané. Dobrá nátierka skrátka príde vhod vždy, keď sa ohlási hlad a pozeráte do prázdnych hrncov. Vyskúšajte tento recept na sýtu a chutnú nátierku zo žltého hrachu.

Potrebujeme

  • 1 hrnček sušeného žltého hrachu
  • 1 cibuľu
  • olivový olej
  • 1 lyžičku mletej rasce
  • 1strúčik cesnaku
  • 100 g taveného syra
  • soľ
  • bobkový list
  • čierne celé korenie
  • čerstvú pažítku

Mohlo by vás zaujať: Dajte si po sviatkoch niečo zdravé: Výborné nátierky zo strukovín sú plné bielkovín


Postup

  1. Hrach na noc namočíme a uvaríme v osolenej vode s bobkovým listom a niekoľkými guľôčkami čierneho korenia domäkka. Uvarený zlejeme, ale trocha vody odložíme bokom.
  2. Cibuľu nasekáme nadrobno a speníme na rozpálenom oleji. Pridáme rascu a krátko opražíme.
  3. Hrach rozmixujeme s opraženou cibuľkou, prelisovaným cesnakom a syrom. Ak je nátierka príliš hustá, prilejeme trochu vody, v ktorej sme varili hrach.
  4. Na záver nátierku premiešame s nasekanou pažítkou, dosolíme podľa chuti dáme vychladiť do chladničky.

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame