Domáce nátierky sú na nezaplatenie. Sú rýchlo hotové, pripravíte ich na milión spôsobov a v chladničke vydržia niekoľko dní. Nátierku iba natriete na krajec čerstvého chleba a o raňajky alebo rýchlu večeru máte postarané. Dobrá nátierka skrátka príde vhod vždy, keď sa ohlási hlad a pozeráte do prázdnych hrncov. Vyskúšajte tento recept na sýtu a chutnú nátierku zo žltého hrachu.
Potrebujeme
- 1 hrnček sušeného žltého hrachu
- 1 cibuľu
- olivový olej
- 1 lyžičku mletej rasce
- 1strúčik cesnaku
- 100 g taveného syra
- soľ
- bobkový list
- čierne celé korenie
- čerstvú pažítku
Mohlo by vás zaujať: Dajte si po sviatkoch niečo zdravé: Výborné nátierky zo strukovín sú plné bielkovín
Postup
- Hrach na noc namočíme a uvaríme v osolenej vode s bobkovým listom a niekoľkými guľôčkami čierneho korenia domäkka. Uvarený zlejeme, ale trocha vody odložíme bokom.
- Cibuľu nasekáme nadrobno a speníme na rozpálenom oleji. Pridáme rascu a krátko opražíme.
- Hrach rozmixujeme s opraženou cibuľkou, prelisovaným cesnakom a syrom. Ak je nátierka príliš hustá, prilejeme trochu vody, v ktorej sme varili hrach.
- Na záver nátierku premiešame s nasekanou pažítkou, dosolíme podľa chuti dáme vychladiť do chladničky.
Zdieľať na