Čaká vás oslava, či už vaša, alebo ste na ňu pozvaní? Ak chcete zažiariť, pripravte sebe alebo oslávencovi túto nepečenú lotusovo-karamelovú tortu. Jej príprava nie je vôbec zložitá a výsledok je veľkolepý.
Potrebujeme:
- 300 g lotusových keksov
- 100 g masla
- 1 tvaroh
- 1 kyslú smotanu
- 1 mascarpone
- 1 limetku
- 1 lotusovú nátierku
- 1 karamel
- maliny a mätu na ozdobu
Postup:
Lotusové keksíky rozdrvíme. Nemusí to byť úplne na jemno. Následne k nim primiešame roztopené maslo.

Utlačíme hmotu na spodok formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Dáme na zhruba 30 minút do chladničky.

Následne v miske zmiešame tvaroh, smotanu a mascarpone. Miešame mixérom, aby sa konzistencie prepojili do jednej.

Pridáme lotusovú nátierku a tiež zhruba 1 PL karamelu. Teraz pridáme trochu šťavy z limetky, ktorá nám rozbije sladké chute. Opäť to celé vymiešame a dáme na hodinu zachladiť.

Karamel si môžeme pripraviť alebo kúpiť už hotový v konzerve. My sme tentoraz stavili na tú druhú možnosť, ale odporúčame skôr pripraviť si vlastný karamel. Konzervu dáme do hrnca s horúcou vodou a necháme chvíľu prevariť, aby sa aj karamel viac rozpustil. Následne ho vylejeme na vrch našej torty.

Dozdobíme zvyšnými lotusovými keksmi, čerstvými malinami a mätou. Dáme ešte stuhnúť do chladničky a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Zdieľať na