FOTORECEPT Malinová torta s mascarpone: Sladká dobrota pre celú rodinu

Malinová torta s mascarpone

plnielanu.sk/Michaela

Dnes sa môžete inšpirovať touto jednoduchou tortou, ktorá pozostáva z pár ingrediencií, no chuť je lahodná a rozplývajúca sa na jazyku. Pokiaľ pre vás chuť mascarpone nie je tá pravá, alebo chcete odľahčenú verziu torty, nebojte sa zameniť mascarpone za mäkký tvaroh. Vyskúšajte urobiť tortu svojej polovičke alebo rodine, bude určite nadšená.

Pri príprave torty zároveň môžete využiť čerstvé ovocie, ako napríklad maliny, ktoré sme dali navrch torty v tomto recepte. Dodá to torte osviežujúcu a príjemnú chuť.

 

 

Potrebujeme (tortová forma 26 cm):

  • 300 g maslových sušienok
  • 150 g masla
  • 500 g mascarpone
  • 4 vajíčka
  • 4 PL pudingu
  • sladidlo podľa chuti
  • 500 g malín (môžu byť aj mrazené)

Postup:

Roztopíme si maslo.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Dobrota nielen na víkend: Vyskúšajte túto ľahučkú ovocnú tortu!


Podrvíme sušienky. Pokiaľ nám to nepôjde ľahko ručne, dáme sušienky do sáčka a rozdrvíme napr. tĺčikom na mäso.
   
Maslo nalejeme do sušienok.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Výborná torta môže byť aj bez múky: Skúste náš tip!


Poriadne premiešame.
   
Zmes vtlačíme do tortovej formy, pritlačíme ju na dno aj boky formy.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Trasená torta: Výborný a jednoduchý dezert nielen na sviatky


Dáme piecť na 175°C do rúry (15-20 min).
   
Mascarpone osladíme, podľa toho ako máme radi. Sladiť môžeme medom, stéviou, cukrom… Zmiešame so žĺtkami z vajíčok a pudingom.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Vynikajúca nepečená torta: Poteší všetkých milovníkov čokolády


Z bielkov, ktoré nám ostali, vyšľaháme tuhý sneh. Ten po častiach vmiešame do zmesi s mascarpone.
   
Krém vylejeme na korpus, ktorý musí byť chladný!

Mohlo by vás zaujímať: Pripravte si chuťové poháriky: Aj torta môže byť umelecké dielo


Nakoniec si uvaríme maliny s trochou vanilky.
   
Nalejeme na krém, necháme vychladnúť a dáme stuhnúť do chladničky.

Aké torty si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela

9 odpovedí na “FOTORECEPT Malinová torta s mascarpone: Sladká dobrota pre celú rodinu”

  1. Surove žltky zmieešat s pudingom?kto vas ucil varit?ano uvarit luding a dat do horuceho žltka-eliminujeme žltok surovy!!!-opravte recept …a v tychto horucich dnoch surove žltky!!!?

  2. Surove žltky zmieešat s pudingom?kto vas ucil varit?ano uvarit luding a dat do horuceho žltka-eliminujeme žltok surovy!!!-opravte recept …a v tychto horucich dnoch surove žltky!!!?

  3. Ak chcete dobru plnku-vyslahajte slahackovu smota u s 2vanilkovymi cukrami+stužovac pridame maskarpone jemne zaslahame a plnka je super

  4. Ak chcete dobru plnku-vyslahajte slahackovu smota u s 2vanilkovymi cukrami+stužovac pridame maskarpone jemne zaslahame a plnka je super

  5. Surove žltky zmieešat s pudingom?kto vas ucil varit?ano uvarit luding a dat do horuceho žltka-eliminujeme žltok surovy!!!-opravte recept …a v tychto horucich dnoch surove žltky!!!?

  6. Ak chcete dobru plnku-vyslahajte slahackovu smota u s 2vanilkovymi cukrami+stužovac pridame maskarpone jemne zaslahame a plnka je super

  7. Ja robím takúto plnku: dám uvariť 1/2 l mlieka so 100 g cukru. Zvlášť zmiešam 2 zlaté klasy + 1 vanilkový puding + 1 vanilkový cukor s 1/2 l studeného mlieka, pridám 6 žĺtkov a dobre vymiešam. Do vriaceho mlieka túto zmes opatrne vlejem a za neustáleho miešania uvarím hustý puding. Vyšľahám 6 bielkov so 100 g cukru a zľahka vmiešam do horúceho pudingového krému. Nechám ho pod fóliou vychladnúť (aby sa neutvorila koža). Studený natriem na upečené cesto a nechám v chladničke stuhnúť. Potom natriem navrch 2 ušľahané šľahačky – môžete osladiť ale nemusíte, podľa chuti.

  8. Ja robím takúto plnku: dám uvariť 1/2 l mlieka so 100 g cukru. Zvlášť zmiešam 2 zlaté klasy + 1 vanilkový puding + 1 vanilkový cukor s 1/2 l studeného mlieka, pridám 6 žĺtkov a dobre vymiešam. Do vriaceho mlieka túto zmes opatrne vlejem a za neustáleho miešania uvarím hustý puding. Vyšľahám 6 bielkov so 100 g cukru a zľahka vmiešam do horúceho pudingového krému. Nechám ho pod fóliou vychladnúť (aby sa neutvorila koža). Studený natriem na upečené cesto a nechám v chladničke stuhnúť. Potom natriem navrch 2 ušľahané šľahačky – môžete osladiť ale nemusíte, podľa chuti.

  9. Ja robím takúto plnku: dám uvariť 1/2 l mlieka so 100 g cukru. Zvlášť zmiešam 2 zlaté klasy + 1 vanilkový puding + 1 vanilkový cukor s 1/2 l studeného mlieka, pridám 6 žĺtkov a dobre vymiešam. Do vriaceho mlieka túto zmes opatrne vlejem a za neustáleho miešania uvarím hustý puding. Vyšľahám 6 bielkov so 100 g cukru a zľahka vmiešam do horúceho pudingového krému. Nechám ho pod fóliou vychladnúť (aby sa neutvorila koža). Studený natriem na upečené cesto a nechám v chladničke stuhnúť. Potom natriem navrch 2 ušľahané šľahačky – môžete osladiť ale nemusíte, podľa chuti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close