FOTORECEPT Vynikajúci perkelt z hlivy zasýti aj mäsožravcov: Tento obed máte hotový raz-dva!

Perkelt z hlivy ustricovej, Fotorecept

Perkelt z hlivy ustricovej môže byť tým pravým a mimoriadne chutným víkendovým prekvapením (Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

Máte radi perkelt? Potom vyskúšajte recept, v ktorom hrá hlavnú úlohu hliva ustricová. Aróma, ktorá sa pri varení tohto sýteho jedla šíri z kuchyne, je jedinečná a pre každého milovníka húb aj veľkým lákadlom.

Táto výnimočná jedlá huba je zásobárňou cenných živín, bez ktorých sa nezaobídeme. Obsahuje vitamín C, B, D, K, železo, zinok, sodík, draslík, selén, kvalitné bielkoviny, 8 aminokyselín a tiež veľké množstvo vlákniny. V jej zložení sa ukrýva aj vyšší obsah betaglukánu, ktorý je dôležitým prvkom pre podporu imunity. Táto cenná kombinácia nezostala bez povšimnutia a hliva ustricová sa už stala súčasťou mnohých výživových doplnkov pre podporu zdravia.

Budeme potrebovať:

– 350 až 400 g hlivy ustricovej
– 2 stredne veľké cibule
– 600 ml zeleninového vývaru (môže byť aj kurací, hovädzí)
– 250 ml smotany na varenie
– 1 lyžicu hladkej múky
– rastlinný olej
– mletú sladkú červenú papriku
– mleté čierne korenie
– bobkový list
– soľ


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Kurací paprikáš, to je skutočná klasika: Pripravujete ho takto aj vy?


Postup:

Perkelt z hlivy ustricovej, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

1. Hlivu umyjeme, nakrájame (natrháme) na väčšie kúsky a opäť opláchneme pod prúdom vody.

Perkelt z hlivy ustricovej, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

2. Na rozohriatom oleji v širšom hrnci osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme orestovať hlivu, osolíme, okoreníme a poprášime červenou paprikou.

Perkelt z hlivy ustricovej, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

3. Po rýchlom premiešaní podlejeme vývarom, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť do zmäknutia približne pol hodinu.


Mohlo by vás zaujať: Nenapodobiteľný paprikáš na dva spôsoby: Ochutnajte skutočnú chuť Maďarska


Perkelt z hlivy ustricovej, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

4. Múku rozmiešame v smotane a za stáleho miešania vlejeme smotanu do hrnca. Necháme na slabšom plameni prevariť, dochutíme podľa potreby soľou a korením. Perkelt odstavíme.

Perkelt z hlivy ustricovej, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

5. Podávame s knedľou, cestovinami alebo haluškami.


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close