FOTORECEPT Dozreli vám ríbezle? Svieži koláčik s tvarohom a pudingom rozvonia celú kuchyňu!

Ríbezľový koláč

Ríbezľový koláč osvieži a zároveň zasýti (Zdroj: plnielanu.sk)

Urodili sa vám tohto roku ríbezle? Alebo ste si ich priniesli z trhu či dostali od susedky? Pripravte si z nich výborný svieži koláčik. Kyslastú chuť ríbezlí skvele doplní jemný tvaroh a puding. Inšpirujte sa receptom na ríbezľový koláč, za ktorým sa budú všetci len tak zalizovať!

Potrebujeme:

– ríbezle

na cesto:

– 600 g špaldovej polohrubej múky
– 200 g trstinového cukru
– 150 g oleja
– kypriaci prášok
– 2 vajíčka
– 150 g bieleho smotanového jogurtu

na plnku:

– 500 ml jemného nízkotučného tvarohu
– 3 PL trstinového cukru
– vanilkový puding

na posýpku:

– polohrubú múku
– kryštálový cukor
– maslo


Mohlo by vás zaujať: Ríbezľové pečené koláče: Ktorú z týchto dobrôt pripravíte ako prvú?


Postup:

Ríbezľový koláč
1. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, následne pridáme cukor.
Ríbezľový koláč
2. Postupne do zmesi pridávame vajíčka, olej a nakoniec primiešame jogurt.
Ríbezľový koláč
3. Plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme naň cesto.

Mohlo by vás zaujať: Dobroty z ríbezlí: Hodia sa na bežný deň aj na slávnostné príležitosti


Ríbezľový koláč
4. Tvaroh vyšľahaný s cukrom a pudingom pridávame lyžicou na cesto. Zasypeme ho ríbezľami.
Ríbezľový koláč
5. Pripravíme si posýpku s múky, cukru a rozpusteného masla. Posypeme ňou vrch koláča.
Ríbezľový koláč
Dáme piecť na 200 °C, asi na 30 minút.


Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame