Urodili sa vám tohto roku ríbezle? Alebo ste si ich priniesli z trhu či dostali od susedky? Pripravte si z nich výborný svieži koláčik. Kyslastú chuť ríbezlí skvele doplní jemný tvaroh a puding. Inšpirujte sa receptom na ríbezľový koláč, za ktorým sa budú všetci len tak zalizovať!
Potrebujeme:
– ríbezle
na cesto:
– 600 g špaldovej polohrubej múky
– 200 g trstinového cukru
– 150 g oleja
– kypriaci prášok
– 2 vajíčka
– 150 g bieleho smotanového jogurtu
na plnku:
– 500 ml jemného nízkotučného tvarohu
– 3 PL trstinového cukru
– vanilkový puding
na posýpku:
– polohrubú múku
– kryštálový cukor
– maslo
Mohlo by vás zaujať: Ríbezľové pečené koláče: Ktorú z týchto dobrôt pripravíte ako prvú?
Postup:



Mohlo by vás zaujať: Dobroty z ríbezlí: Hodia sa na bežný deň aj na slávnostné príležitosti



Zdieľať na