Ak ste už prejedení jedál pripravených z mäsa, ale zároveň chcete nachystať obed, ktorý zasýti, vyskúšajte dnešný recept na šampiňóny plnené čedarom. Táto lahodná a zároveň na prípravu jednoduchá špecialita určite uspokojí každého gurmána.
Potrebujeme (3 osoby):
- slaninku
- cibuľu
- 300 g syru čedar
- 100 g kyslej smotany
- 6 ks steakových šampiňónov
- hrsť jarnej cibuľky (zelená časť)
- 100 g fazuliek
- zmes kukurice, hrášku a mrkvy
- maslo
- zemiaky
Postup:
![]() |
Nakrájanú slaninku s cibuľkou necháme opiecť na panvici. |
Mohlo by vás zaujímať: Diabolské plnené šampiňóny: Delikatesa hotová za pár minút |
|
![]() |
Šampiňóny si trochu vydlabeme, vnútro si necháme do plnky. |
![]() |
Na panvicu pridáme kyslú smotanu a 200 g nastrúhaného čedaru. Primiešame aj jarnú cibuľku. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Výborný „šmak“ na večeru: Pripravte si cesnakové šampiňóny |
|
![]() |
Plnku zmiešame s nakrájanými nožičkami a naplníme ňou šampiňóny. Zvyšným syrom posypeme šampiňóny a dáme zapiecť do rúry. |
![]() |
Na troche masla si opečieme fazuľky. |
Mohlo by vás zaujímať: RECEPT na sushi: Pripravte si doma tradičné japonské jedlo podľa VIDEA |
|
![]() |
Pridáme mrazenú zmes a necháme, kým nám trochu nezmäkne mrkva. Môžeme ochutiť obľúbeným korením a soľou. |
![]() |
Podávame s pečenými zemiakmi. |
Aké chutné jedlá si zo šampiňónov pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.
Zdieľať na