FOTORECEPT Šampiňóny plnené čedarom so zeleninou: Chutia i vyzerajú výborne

Šampiňóny plnené chedarom so zeleninou

plnielanu.sk/Michaela

Ak ste už prejedení jedál pripravených z mäsa, ale zároveň chcete nachystať obed, ktorý zasýti, vyskúšajte dnešný recept na šampiňóny plnené čedarom. Táto lahodná a zároveň na prípravu jednoduchá špecialita určite uspokojí každého gurmána.

Potrebujeme (3 osoby):

  • slaninku
  • cibuľu
  • 300 g syru čedar
  • 100 g kyslej smotany
  • 6 ks steakových šampiňónov
  • hrsť jarnej cibuľky (zelená časť)
  • 100 g fazuliek
  • zmes kukurice, hrášku a mrkvy
  • maslo
  • zemiaky

Postup:

Nakrájanú slaninku s cibuľkou necháme opiecť na panvici.

Mohlo by vás zaujímať: Diabolské plnené šampiňóny: Delikatesa hotová za pár minút


Šampiňóny si trochu vydlabeme, vnútro si necháme do plnky.
Na panvicu pridáme kyslú smotanu a 200 g nastrúhaného čedaru. Primiešame aj jarnú cibuľku.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Výborný „šmak“ na večeru: Pripravte si cesnakové šampiňóny


Plnku zmiešame s nakrájanými nožičkami a naplníme ňou šampiňóny. Zvyšným syrom posypeme šampiňóny a dáme zapiecť do rúry.
Na troche masla si opečieme fazuľky.

Mohlo by vás zaujímať: RECEPT na sushi: Pripravte si doma tradičné japonské jedlo podľa VIDEA


Pridáme mrazenú zmes a necháme, kým nám trochu nezmäkne mrkva. Môžeme ochutiť obľúbeným korením a soľou.
Podávame s pečenými zemiakmi.

Aké chutné jedlá si zo šampiňónov pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela
Odporúčame