FOTORECEPT Šošovicový prívarok s karí a kokosovým mliekom: Túto netradičnú chuť si okamžite zamilujete

Kari, ktorému dominuje šošovica, je naozaj výborné (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

V záujme ekológie a zníženia uhlíkovej stopy nikomu z nás neuškodí, ak si aspoň občas na tanier naservírujeme bezmäsité jedlo. Bielkoviny a ďalšie výživné zložky nám totiž dokážu poskytnúť aj strukoviny. V duchu tejto myšlienky sme si naposledy pripravili šošovicový prívarok s karí korením a výsledok bol perfektný. Zdravej pochúťke zaručene podľahnete aj vy.

Potrebujeme

  • 500 g červenej šošovice
  • 2 konzervy kokosového mlieka
  • 1 balík mrazenej zeleniny (350 g)
  • 1 balenie pasírovaných paradajok
  • 2 žlté cibule
  • karí korenie
  • kurkumu
  • mletý zázvor
  • soľ
  • olivový olej
  • vodu

Postup

Najskôr si ošúpeme cibuľu, ktorú nakrájame na malé kúsky. V hrnci rozpálime olej a cibuľu na ňom osmažíme do sklovita.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Následne k cibuli pridáme zeleninovú zmes. Tá by mala obsahovať kukuricu, mrkvu a hrášok. Nevyberajte si polievkovú zmes, do tohto receptu sa naozaj nehodí.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Cibuľu premiešame so zeleninou, chvíľu popražíme a pridáme soľ aj všetky koreniny. Ochutenú zmes ďalej opekáme za stáleho miešania.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Po chvíli pridáme do hrnca aj červenú šošovicu, ktorú sme si premylili pod tečúcou vodou. Zmes podlejeme čistou vodou, prikryjeme pokrievkou a varíme, kým šošovica nezmäkne. V našom prípade to bolo zhruba 30 minút.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Počas doby varenia zmes podlievame vodou podľa potreby. Ku koncu pridáme pasírované paradajky a prilejeme kokosové mlieko. Všetko spolu ešte chvíľu povaríme a môžeme servírovať.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Šošovicový prívarok s karí korením môžeme podávať napríklad s ryžou. Na zdobenie sa hodí čerstvá bazalka, petržlenová vňať alebo sezamové semienka.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame