FOTORECEPT Čo variť ak nechcete stáť pol dňa pri sporáku? Špenátové cestoviny s kuracím mäsom máte raz-dva!

Bucatiny

Niva so špenátom roztancujú vaše chuťové bunky (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Špenátové bucatiny sú výbornou alternatívou k chutnému a najmä rýchlemu pokrmu. Stačí vám na to minimum ingrediencií a času, napriek tomu výsledkom okúzlite a zastýtite celú rodinu.

Potrebujeme

  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 špenátové pyré
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 g cherry paradajok
  • 1 bucatiny
  • 1 niva
  • 1 sušené paradajky
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • červená mletá paprika
  • syr na postrúhanie
  • olivový olej

Postup

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Na panvicu dáme trochu olivového oleja a necháme zovrieť. Pridáme špenátové pyré, pretlačený cesnak a poriadne pomiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Pridáme nadrobno nakrájanú nivu, ktorú za stáleho miešania necháme rozpustiť, a následne rajčiny.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Medzitým kuracie mäso umyjeme, nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a na panvici opražíme s 2 PL špenátovej zmesi.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Keď je hotové, tak ho primiešame do zvyšku špenátovej zmesy, ešte chvíľu povaríme a môžeme podávať s uvarenými cestovinami. Tie na záver dozdobíme parmezánom alebo iným postrúhaným syrom.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)


Zdroj: plnielanu.sk/MZ
Odporúčame