Špenátové bucatiny sú výbornou alternatívou k chutnému a najmä rýchlemu pokrmu. Stačí vám na to minimum ingrediencií a času, napriek tomu výsledkom okúzlite a zastýtite celú rodinu.
Potrebujeme
- 500 g kuracích pŕs
- 1 špenátové pyré
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 g cherry paradajok
- 1 bucatiny
- 1 niva
- 1 sušené paradajky
- soľ
- čierne mleté korenie
- červená mletá paprika
- syr na postrúhanie
- olivový olej
Postup
Na panvicu dáme trochu olivového oleja a necháme zovrieť. Pridáme špenátové pyré, pretlačený cesnak a poriadne pomiešame.
Pridáme nadrobno nakrájanú nivu, ktorú za stáleho miešania necháme rozpustiť, a následne rajčiny.
Medzitým kuracie mäso umyjeme, nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a na panvici opražíme s 2 PL špenátovej zmesi.
Keď je hotové, tak ho primiešame do zvyšku špenátovej zmesy, ešte chvíľu povaríme a môžeme podávať s uvarenými cestovinami. Tie na záver dozdobíme parmezánom alebo iným postrúhaným syrom.
Zdieľať na