Studenú tortu sme v našej rodine zvykli pripravovať vždy na nejaký sviatok. Tradične sa robí v tortovej forme, tentokrát sme ju však skúsili urobiť do ozdobných pohárikov. Benefitom tohto receptu je okrem skvelej chuti aj rýchla príprava.
Potrebujeme
- 1 balík detských piškót
- 100 gramov maslových sušienok
- 150 gramov práškového cukru
- 3 biele jogurty
- 3 kyslé smotany (16-percentné)
- 600 gramov jahôd (alebo iného ovocia)
- čokoláda
Postup
Piškóty s maslovými sušienkami rozmixujeme na prášok.
V mise vymiešame jogurty so smotanou na hladký krém. Zapracujeme práškový cukor.
Rozdrvené piškóty vysypeme rovnomerne do pripravených pohárikov.
Uložíme nakrájané jahody a smotanu. Ako ďalšiu vrstvu už dáme celé piškóty. Takto ukladáme do zaplnenia tak, aby vrchná vrstva bola smotanový krém.
Dáme do chladničky na minimálne 2 hodiny. Ozdobíme napríklad nastrúhanou čokoládou, sušienkami alebo ovocím. Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní