FOTORECEPT Studená torta v pohárikoch je ako stvorená na víkend: Potešíte ňou aj nečakanú návštevu

Studená piškótová torta

Smotanové poháre sú rýchlou lahôdkou (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Studenú tortu sme v našej rodine zvykli pripravovať vždy na nejaký sviatok. Tradične sa robí v tortovej forme, tentokrát sme ju však skúsili urobiť do ozdobných pohárikov. Benefitom tohto receptu je okrem skvelej chuti aj rýchla príprava.

Potrebujeme

  • 1 balík detských piškót
  • 100 gramov maslových sušienok
  • 150 gramov práškového cukru
  • 3 biele jogurty
  • 3 kyslé smotany (16-percentné)
  • 600 gramov jahôd (alebo iného ovocia)
  • čokoláda

Postup

Piškóty s maslovými sušienkami rozmixujeme na prášok.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

V mise vymiešame jogurty so smotanou na hladký krém. Zapracujeme práškový cukor.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Rozdrvené piškóty vysypeme rovnomerne do pripravených pohárikov.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Uložíme nakrájané jahody a smotanu. Ako ďalšiu vrstvu už dáme celé piškóty. Takto ukladáme do zaplnenia tak, aby vrchná vrstva bola smotanový krém.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Dáme do chladničky na minimálne 2 hodiny. Ozdobíme napríklad nastrúhanou čokoládou, sušienkami alebo ovocím. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

 

Zdroj: plnielanu.sk/MZ
Odporúčame