FOTORECEPT Koláč bez zbytočných kalórii navyše? Pečte s tekvicou a uvidíte, zalizovať sa budú malí aj veľkí!

tekvicový koláč

Tekvicový koláč zo špaldovej múky s kokosom si zamilujete (Zdroj: GettyImages)

Vôňa sladkého koláča k jeseni rozhodne patrí. O to viac, keď je v ňom tekvica. Upečte si s nami vláčny a šťavnatý koláčik. Aby bol aj zdravý, dali sme do neho špaldovú múku. Príprava je jednoduchá a deti vám s pečením určite radi pomôžu. Strávte príjemné popoludnie v kuchyni a oslaďte si život kúskom tekvicového koláča podľa nášho receptu.

Budeme potrebovať:

  • 1 stredne veľkú tekvicu hokkaido
  • 320 g hladkej špaldovej múky
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku
  • 1 lyžičku škorice
  • 1 lyžičku vanilky
  • 150 g strúhaného kokosu
  • 90 g kokosového cukru
  • 2 vajcia
  • 2 dcl plnotučného mlieka

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Vymeňte bábovku za tekvicový koláč s vôňou jesene


Postup:

Tekvicový koláč, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

1. Tekvica hokkaido má veľmi jemnú šupku a preto sa nemusíme trápiť s čistením. Tekvičku iba poriadne umyjeme, rozpolíme, zbavíme dužiny a nahrubo postrúhame.

Tekvicový koláč, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

2. Tekvicu dáme do väčšej misy. Pridáme ostatné ingrediencie a všetko poriadne premiešame.

Tekvicový koláč, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

3. Cesto je dosť hutné ale presne také má byť. Pri pečení tekvica zmäkne a koláč získa vláčnu konzistenciu.

Tekvicový koláč, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

4. Cesto preložíme do vymastenej a vysypanej formy, rozotrieme a uhladíme.

Tekvicový koláč, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

5. Koláč by nemal byť veľmi vysoký, inak sa dobre neprepečie a zostane mazľavý.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Oživte svoje overené recepty: Skúste slaný tekvicový koláč


Tekvicový koláč, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

6. Takto pripravený koláč dáme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút do zlatista. Ak si nie sme istí, či je naozaj dopečený, pichneme do stredu špičku noža. Keď zostane teplá a čistá, koláč je hotový.

Tekvicový koláč, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

7. Vychladnutý nakrájame a posypeme práškovým cukrom. A keďže na dobré veci sa čaká, odporúčame výtvor odložiť a vydržať do nasledujúceho dňa. Vtedy chutí najlepšie.


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame