Vôňa sladkého koláča k jeseni rozhodne patrí. O to viac, keď je v ňom tekvica. Upečte si s nami vláčny a šťavnatý koláčik. Aby bol aj zdravý, dali sme do neho špaldovú múku. Príprava je jednoduchá a deti vám s pečením určite radi pomôžu. Strávte príjemné popoludnie v kuchyni a oslaďte si život kúskom tekvicového koláča podľa nášho receptu.
Budeme potrebovať:
- 1 stredne veľkú tekvicu hokkaido
- 320 g hladkej špaldovej múky
- 1 lyžičku kypriaceho prášku
- 1 lyžičku škorice
- 1 lyžičku vanilky
- 150 g strúhaného kokosu
- 90 g kokosového cukru
- 2 vajcia
- 2 dcl plnotučného mlieka
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Vymeňte bábovku za tekvicový koláč s vôňou jesene
Postup:
1. Tekvica hokkaido má veľmi jemnú šupku a preto sa nemusíme trápiť s čistením. Tekvičku iba poriadne umyjeme, rozpolíme, zbavíme dužiny a nahrubo postrúhame.
2. Tekvicu dáme do väčšej misy. Pridáme ostatné ingrediencie a všetko poriadne premiešame.
3. Cesto je dosť hutné ale presne také má byť. Pri pečení tekvica zmäkne a koláč získa vláčnu konzistenciu.
4. Cesto preložíme do vymastenej a vysypanej formy, rozotrieme a uhladíme.
5. Koláč by nemal byť veľmi vysoký, inak sa dobre neprepečie a zostane mazľavý.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Oživte svoje overené recepty: Skúste slaný tekvicový koláč
6. Takto pripravený koláč dáme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút do zlatista. Ak si nie sme istí, či je naozaj dopečený, pichneme do stredu špičku noža. Keď zostane teplá a čistá, koláč je hotový.
7. Vychladnutý nakrájame a posypeme práškovým cukrom. A keďže na dobré veci sa čaká, odporúčame výtvor odložiť a vydržať do nasledujúceho dňa. Vtedy chutí najlepšie.