Hľadáte recept na originálne pohostenie, ktorý nezaberie veľa času a zožne úspech u detí aj dospelých? Voňavé slimáky zo zemiakového cesta sú dobrotou, ktorú zvládne skutočne každá gazdinka. Poďme teda na to.
Budeme potrebovať:
– 200 g hladkej múky
– 200 g zemiakov
– 200 g masla
– 1 vajce
– štipku soli
– 1 pikantnú klobásku
– celú rascu na posypanie
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Nadýchané škoricové slimáky pre malých aj veľkých: Lepšie ako z pekárne a bez veľkej roboty!
Postup:
1. Tento recept je fantastický v tom, že zemiaky netreba variť. Iba ich očistíme, najemno nastrúhame a zmiešame s preosiatou múkou, zmäknutým maslom, žĺtkom a štipkou soli.
2. Vypracujeme hladké cesto a necháme chvíľu odpočívať.
3. Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika na hrúbku asi 3 mm a posypeme klobáskou, ktorú sme nakrájali na malé kúsky.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Škoricové osie hniezda rozvoňajú celú kuchyňu: Tieto majú tajnú prísadu, chuť je neskutočná!
4. Chytíme dlhší okraj cesta, zrolujeme do tvaru rolády a nakrájame na kolieska. Kolieska nemusia byť príliš široké, pretože v rúre ešte narastú.
5. Slimáčiky ukladáme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Vrch potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme rascou.
6. Pečieme v rúre, vyhriatej na 175 °C. Zhruba o 20 minút máme voňavé, dozlatista upečené zemiakové slimáky na stole.
Zdieľať na