Na Slovensku kakao síce nepestujeme, ale napriek tomu sme čokoládu prijali za svoju. V takmer žiadnej domácnosti nesmie chýbať. Dávame ju do rôznych dezertov, koláčov a niekedy si na nej zvykneme pochutnávať len tak. Ak ju zbožňujete aj vy, určite náš recept neodignorujte. Garantujeme, že žiadny milovník tejto tmavej sladkej pochúťky neodolá.
Potrebujeme:
Na korpus:
- 100 g kakaových keksov
- 100 g masla
Na plnku:
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 300 g horkej čokolády
Na polevu:
- 140 ml šľahačkovej smotany
- 100 g horkej čokolády
Postup:
Sušienky rozdrvíme ručne, alebo ich rozomelieme v stroji. | |
Mohlo by vás zaujať: Pochúťky starých mám z nitrianskeho regiónu: Jablková torta či burgyňáše chutia aj dnes |
|
Maslo nakrájame na menšie dieliky a rozpustíme. | |
Podrvené sušienky a maslo potom zmiešame. | |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Trasená torta: Výborný a jednoduchý dezert nielen na sviatky |
|
Vznikne nám pomerne sypká, ale kompaktná hmota. | |
Tú roztlačíme do alobalom vystlanej formy. | |
Mohlo by vás zaujať: Vynikajúce a zdravé torty: Zamaškrťte si aj bez kíl navyše |
|
Medzitým si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu na plnku a necháme ju vychladnúť | |
Z vyšľahanej smotany a tvarohu vymiešame hustý krém. | |
Mohlo by vás zaujať: Osviežujúce citrónové koláče: Zamaškrtíte si na nich aj vy? |
|
Pridáme doň vychladnutú rozpustenú čokoládu. | |
Vznikne nám lesklá a hustá čokoládová plnka. | |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Lyžicový koláč s ovocím: Blesková dobrota pre celú rodinu |
|
Dôkladne ju rozotrieme na sušienkový korpus. | |
Vo vodnom kúpeli si zo smotany a čokolády pripravíme polevu. | |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Sacherova torta: Pripravte si viedenskú lahôdku priamo vo vašej kuchyni |
|
Necháme ju mierne vychladnúť a vylejeme na koláč. | |
Rovnomerne ju rozotrieme a necháme celý koláčik tuhnúť aspoň do rána. | |
Mohlo by vás zaujať: Delikátne jarné menu: Pripravte si mrkvovo-zázvorový krém či nepečený cheesecake |
|
Takto vyzerá už vychladený nepečený cheesecake. Dobrú chuť! |
Aké ďalšie recepty na prípravu chutných nepečených zákuskov poznáte vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.
„
„