Karfiol v trojobale s varenými zemiakmi máme u nás doma radi všetci. Dokonca aj deti, ktoré tvrdohlavo odmietajú zeleninu. Pripraviť toto jednoduché a lacné jedlo nie je žiadna veda. Avšak je škoda, že všetky tie zdravé veci, ktoré karfiol obsahuje, doslova utopíme v hrnci s olejom.
Obaľovaný karfiol sa dá urobiť aj v rúre s minimom tuku. A je rovnako dobrý ako vyprážaný – chrumkavý na povrchu a úžasne krehký uprostred. Vyskúšajte náš recept na zapekaný karfiol s bylinkami v trojobale.
Potrebujeme
- 1 karfiol
- 2 – 3 vajcia
- 50 ml mlieka
- 1 lyžicu sušeného oregana
- hladkú múku
- strúhanku
- hrsť kukuričných lupienkov
- olej
- soľ
Postup

Umytý karfiol rozoberieme na ružičky a vložíme do hrnca s vriacou osolenou vodou. Ružičky by mali byť menšie, aby sa lepšie upiekli. Karfiol nechceme uvariť, má iba zmäknúť. Necháme ho teda variť 3 – 4 minútky, scedíme a prepláchneme studenou vodou.

Nachystáme si tri misky. Do jednej nasypeme múku, v druhej vyšľaháme vajíčko s mliekom, štipkou soli a bylinkami. A do tretej pôjde strúhanka, zmiešaná s rozmixovanými kukuričnými lupienkami. Kukuričné lupienky spravia z karfiolu extra chrumkavú bombu.

Ružičky karfiolu postupne obaľujeme najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Ukladáme ich na plech, vystlaný papierom na pečenie.

Keď máme všetok karfiol obalený, pokvapkáme ho olejom. Odporúčame použiť olej v spreji, ktorý je pri tomto recepte ideálny. Ružičky budú rovnomerne obalené a oleja skutočne veľa neminieme. Plech už iba vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C. O 20 minút máme vynikajúci, chrumkavý light vyprážaný karfiol na stole.

Dobrú chuť!
Zdieľať na