FOTORECEPT Vyprážaný karfiol v rúre: Je bez zbytočného tuku a úžasne chrumkavý

Vyprážaný karfiol v rúre, Fotorecept, Varenie

Kkarfiol v trojobale z rúry je bez zbytočného tuku a vonia po bylinkách (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Karfiol v trojobale s varenými zemiakmi máme u nás doma radi všetci. Dokonca aj deti, ktoré tvrdohlavo odmietajú zeleninu. Pripraviť toto jednoduché a lacné jedlo nie je žiadna veda. Avšak je škoda, že všetky tie zdravé veci, ktoré karfiol obsahuje, doslova utopíme v hrnci s olejom.

Obaľovaný karfiol sa dá urobiť aj v rúre s minimom tuku. A je rovnako dobrý ako vyprážaný – chrumkavý na povrchu a úžasne krehký uprostred. Vyskúšajte náš recept na zapekaný karfiol s bylinkami v trojobale.

Potrebujeme

  • 1 karfiol
  • 2 – 3 vajcia
  • 50 ml mlieka
  • 1 lyžicu sušeného oregana
  • hladkú múku
  • strúhanku
  • hrsť kukuričných lupienkov
  • olej
  • soľ

Postup

Vyprážaný karfiol v rúre, Fotorecept, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Umytý karfiol rozoberieme na ružičky a vložíme do hrnca s vriacou osolenou vodou. Ružičky by mali byť menšie, aby sa lepšie upiekli. Karfiol nechceme uvariť, má iba zmäknúť. Necháme ho teda variť 3 – 4 minútky, scedíme a prepláchneme studenou vodou.

Vyprážaný karfiol v rúre, Fotorecept, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Nachystáme si tri misky. Do jednej nasypeme múku, v druhej vyšľaháme vajíčko s mliekom, štipkou soli a bylinkami. A do tretej pôjde strúhanka, zmiešaná s rozmixovanými kukuričnými lupienkami. Kukuričné lupienky spravia z karfiolu extra chrumkavú bombu.

Vyprážaný karfiol v rúre, Fotorecept, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Ružičky karfiolu postupne obaľujeme najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Ukladáme ich na plech, vystlaný papierom na pečenie.

Vyprážaný karfiol v rúre, Fotorecept, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Keď máme všetok karfiol obalený, pokvapkáme ho olejom. Odporúčame použiť olej v spreji, ktorý je pri tomto recepte ideálny. Ružičky budú rovnomerne obalené a oleja skutočne veľa neminieme. Plech už iba vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C. O 20 minút máme vynikajúci, chrumkavý light vyprážaný karfiol na stole.

Vyprážaný karfiol v rúre, Fotorecept, Varenie
Vyprážaný karfiol v rúre je bez zbytočného tuku a vonia po bylinkách (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Dobrú chuť!

Sledujte náš Facebook

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame