Patríte medzi fanúšikov zapekaných jedál a francúzske zemiaky či zapekaná zelenina sa vám už trochu zunovali? Skúste obmenu s chutným karé. Postup nie je nijako zložitý a výsledok ulahodí azda každému. Navyše ide o skvelé a jednoducho pripraviteľné jedlo, ak sa potrebujete venovať pred obedom niečomu inému ako vareniu. V rúre sa spraví „samo“, stačí len trochu sledovať čas.
Potrebujeme:
- 5 plátkov bravčového karé (resp. podľa počtu stravníkov)
- 1 pikantnú klobásu (výborný je Kohút)
- kápiu
- 1 kg zemiakov
- 1 cibuľu
- olivový olej
- jeden cesnakový strúčik
- sójovú omáčku
- horčicu
- korenie
- soľ
Postup:
Plátky karé jemne vyklepeme a uložíme do marinády z olivového oleja, sójovej omáčky a horčice tak, že medzi jednotlivé kusy mäsa naukladáme kolieska očistenej cibule. | |
Tiež by vás mohlo zaujať: Mäso so zemiakmi: Klasická kombinácia, ktorá nikdy nezomrie |
|
Mäso na chvíľu odložíme bokom a zatiaľ si očistíme zemiaky. Nakrájame ich na kolieska, pokrájame si aj kápiu a očistenú klobásu. | |
Pekáč vymastíme olejom s jedným roztlačeným cesnakovým strúčikom. | |
Tiež by vás mohlo zaujať: Rýchly tip na obed či večeru? Tieto minútky vám ušetria čas a chutia skvele! |
|
Do pekáča začneme ukladať vrstvu zemiakov, ktorú jemne osolíme a okoreníme podľa chuti. Na ňu položíme bravčové plátky s cibuľou, kápiu a klobásu. | |
Na vrch dáme opäť vrstvu zemiakov. Prikryjeme alobalom a pečieme na 170 stupňoch asi dve hodiny. | |
Tiež by vás mohlo zaujať: FOTORECEPT Klasika menom segedínsky guláš: Spoznajte chuť a pýchu Maďarska |
|
Na posledných desať minút môžeme dať alobal preč a zemiaky „ufúkneme“, aby sa horná vrstva opiekla. | |
Podávame podľa chuti s kyslou uhorkou alebo šalátom, dodať možno aj horčicu či tatársku omáčku. |
Aké ďalšie chutné jedlá z bravčového karé si pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom .