FOTORECEPT Vynikajúci nápad na bravčové a zemiačky z jedného plechu: Minimum práce, maximum chuti!

Zapekané bravčové karé

plnielanu.sk/Maroš

Patríte medzi fanúšikov zapekaných jedál a francúzske zemiaky či zapekaná zelenina sa vám už trochu zunovali? Skúste obmenu s chutným karé. Postup nie je nijako zložitý a výsledok ulahodí azda každému. Navyše ide o skvelé a jednoducho pripraviteľné jedlo, ak sa potrebujete venovať pred obedom niečomu inému ako vareniu. V rúre sa spraví „samo“, stačí len trochu sledovať čas.

Potrebujeme:

  • 5 plátkov bravčového karé (resp. podľa počtu stravníkov)
  • 1 pikantnú klobásu (výborný je Kohút)
  • kápiu
  • 1 kg zemiakov
  • 1 cibuľu
  • olivový olej
  • jeden cesnakový strúčik
  • sójovú omáčku
  • horčicu
  • korenie
  • soľ

Postup:

Plátky karé jemne vyklepeme a uložíme do marinády z olivového oleja, sójovej omáčky a horčice tak, že medzi jednotlivé kusy mäsa naukladáme kolieska očistenej cibule.

Tiež by vás mohlo zaujať: Mäso so zemiakmi: Klasická kombinácia, ktorá nikdy nezomrie


Mäso na chvíľu odložíme bokom a zatiaľ si očistíme zemiaky. Nakrájame ich na kolieska, pokrájame si aj kápiu a očistenú klobásu.
Pekáč vymastíme olejom s jedným roztlačeným cesnakovým strúčikom.

Tiež by vás mohlo zaujať: Rýchly tip na obed či večeru? Tieto minútky vám ušetria čas a chutia skvele!


Do pekáča začneme ukladať vrstvu zemiakov, ktorú jemne osolíme a okoreníme podľa chuti. Na ňu položíme bravčové plátky s cibuľou, kápiu a klobásu.
Na vrch dáme opäť vrstvu zemiakov. Prikryjeme alobalom a pečieme na 170 stupňoch asi dve hodiny.

Tiež by vás mohlo zaujať: FOTORECEPT Klasika menom segedínsky guláš: Spoznajte chuť a pýchu Maďarska


Na posledných desať minút môžeme dať alobal preč a zemiaky „ufúkneme“, aby sa horná vrstva opiekla.
Podávame podľa chuti s kyslou uhorkou alebo šalátom, dodať možno aj horčicu či tatársku omáčku.

Aké ďalšie chutné jedlá z bravčového karé si pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom .

Zdroj: plnielanu.sk/Maroš, plnielanu.sk/Maroš, Maroš
Odporúčame