Muffiny majú radi deti aj dospelí. Nadýchané koláčiky sú dobré na raňajky a zopár kúskov ľahko zabalíte na desiatu. Receptov na ne je ako maku a do cesta môžete pridať čokoľvek, čo máte radi. Trebárs aj taký sladký zemiak. Batat urobí z muffinov sladkú, vláčnu dobrotu a ušetrí pár kalórií. Zaujímavý recept u nás doma zožal úspech a po muffinoch sa len tak zaprášilo.
Budeme potrebovať:
- 1 batat (cca 250 g)
- 2 vajcia
- 50 g masla
- 1,5 dcl mlieka
- 5 lyžíc špaldovej hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžicu trstinového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lyžičku škorice
- 50 g mletých orechov
- 1 hrnček bobuľového ovocia
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Vajíčkové muffiny: Chutné raňajky či večera na vašom stole
Postup:
1. Batat uvaríme v šupke domäkka a necháme vychladnúť. Potom šupku stiahneme, zemiak popučíme a zmiešame s vajíčkami. Pyré nemusí byť úplne hladké, kúsky zemiakov po upečení vôbec necítiť.
2. Pridáme zmäknuté maslo, mlieko a všetko dobre vyšľaháme.
3. Múku zmiešame s práškom do pečiva a spolu s ostatnými sypkými ingredienciami pridáme do misy. Vypracujeme redšie cesto.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Zdravé čučoriedkové muffiny: Výborné na raňajky aj ku kávičke
4. V ďalšom kroku primiešame orechy a ovocie. My sme mali čučoriedky ale môžu byť aj ríbezle, maliny alebo nakrájané jahody.
5. Košíčky na muffiny naplníme cestom do 2/3. Keď máme hotovo, plech šupneme do vyhriatej rúry a pečieme zhruba 30 minút pri 180 °C.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Začnite deň zdravo: Upečte si domáce celozrnné muffiny
6. Upečené muffiny necháme vychladnúť a už ich stačí iba posypať práškovým cukrom. Fantázii sa ale medze nekladú a s muffinmi sa dá ešte vyšantiť. Taký tvarohový krém alebo rozpustená čokoláda im určite neuškodí.
Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!
Zdieľať na