FOTORECEPT Zdravšia verzia obľúbených muffinov je ako obláčik: Základná surovina je zelenina, ale sú božské!

Zdravé batátové muffiny, Fotorecept

Zdravé batátové muffiny sú obľúbenou maškrtou (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Muffiny majú radi deti aj dospelí. Nadýchané koláčiky sú dobré na raňajky a zopár kúskov ľahko zabalíte na desiatu. Receptov na ne je ako maku a do cesta môžete pridať čokoľvek, čo máte radi. Trebárs aj taký sladký zemiak. Batat urobí z muffinov sladkú, vláčnu dobrotu a ušetrí pár kalórií. Zaujímavý recept u nás doma zožal úspech a po muffinoch sa len tak zaprášilo.

Budeme potrebovať:

  • 1 batat (cca 250 g)
  • 2 vajcia
  • 50 g masla
  • 1,5 dcl mlieka
  • 5 lyžíc špaldovej hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžicu trstinového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lyžičku škorice
  • 50 g mletých orechov
  • 1 hrnček bobuľového ovocia

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Vajíčkové muffiny: Chutné raňajky či večera na vašom stole


Postup:

Zdravé batátové muffiny, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

1. Batat uvaríme v šupke domäkka a necháme vychladnúť. Potom šupku stiahneme, zemiak popučíme a zmiešame s vajíčkami. Pyré nemusí byť úplne hladké, kúsky zemiakov po upečení vôbec necítiť.

Zdravé batátové muffiny, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

2. Pridáme zmäknuté maslo, mlieko a všetko dobre vyšľaháme.

Zdravé batátové muffiny, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

3. Múku zmiešame s práškom do pečiva a spolu s ostatnými sypkými ingredienciami pridáme do misy. Vypracujeme redšie cesto.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Zdravé čučoriedkové muffiny: Výborné na raňajky aj ku kávičke


Zdravé batátové muffiny, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

4. V ďalšom kroku primiešame orechy a ovocie. My sme mali čučoriedky ale môžu byť aj ríbezle, maliny alebo nakrájané jahody.

Zdravé batátové muffiny, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

5. Košíčky na muffiny naplníme cestom do 2/3. Keď máme hotovo, plech šupneme do vyhriatej rúry a pečieme zhruba 30 minút pri 180 °C.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Začnite deň zdravo: Upečte si domáce celozrnné muffiny


Zdravé batátové muffiny, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

6. Upečené muffiny necháme vychladnúť a už ich stačí iba posypať práškovým cukrom. Fantázii sa ale medze nekladú a s muffinmi sa dá ešte vyšantiť. Taký tvarohový krém alebo rozpustená čokoláda im určite neuškodí.

Zdravé batátové muffiny, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close