Sviežim, ľahkým jedlám odzvonilo! Keď je vonku chladno a sychravo, nič človeku nepadne lepšie ako tanier horúcej polievky. Frankfurtská polievka je hotová za chvíľku a uvarí ju aj ten, čo okolo hrncov často nechodí. Dajte si k nej krajec chleba a vychutnávajte teplo, čo sa vám rozleje po celom tele.
Budeme potrebovať:
- 1 väčšiu bielu cibuľu
- olej
- 3 lyžice hladkej múky
- trocha mletej sladkej červenej papriky
- 1,5 l vody
- 300 g zemiakov
- mleté čierne korenie
- soľ
- 150 g párkov
- petržlenovú vňať
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Rýchla polievka pre celú rodinu: Frankfurtská, ako ju možno nepoznáte
Postup:
- Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a speníme na rozpálenom oleji. Poprášime múkou, opražíme dozlata a premiešame s červenou paprikou. Zalejeme vodou a za stáleho miešania privedieme k varu. Stíšime plameň a varíme 10 minút.
- Pripravíme si zemiaky. Očistíme, umyjeme, nakrájame na menšie kocky a pridáme do polievky.
- Okoreníme a osolíme podľa chuti a varíme, kým sú zemiaky takmer mäkké.
- Párky nakrájame na kolieska, pridáme do hrnca a chvíľu povaríme.
- Do odstavenej polievky pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Najlepšie čerstvú, no keď nemáme môže byť aj sušená. Môžeme nakladať.
Zdieľať na