Na jar zvyčajne nemáme chuť na dlhé vyváranie jedál. Radšej trávime čas v záhrade či prírode. Neznamená to ale, že musíme zostať o hlade, naopak. Naplno môžeme využiť čerstvú zeleninu a vyčariť si jednoduché a chutné pokrmy, ktoré nezaťažia naše trávenie. Prím v nich hrajú cestoviny.
Máme pre vás tri recepty na skvelé jarné cestovinové jedlá. Vyriešite nimi večeru počas týždňa, ale pokojne aj sobotňajší obed. No a keďže cestoviny milujú aj deti, pokojne si na ne pozvite svoje vnúčatá.
Cestoviny so špenátom
Potrebujeme:
- špagety
- slaninu
- mladý špenát
- feferónku
- cesnak
- strúhaný syr
- biele víno
- olej
- soľ
Postup:
Slaninu nakrájame na malé kocky a pomaly restujeme na panvici s rozohriatym olejom. Pridáme kúsok feferónky a cesnak rozkrojený na polovicu, ktorý však odstránime hneď, ako naberie zlatistú farbu. Podlejeme vínom (cca 2 dcl) a trochu zredukujeme. Potom pridáme natrhaný špenát, minútu sparíme a nakoniec pridáme uvarené a scedené cestoviny. Premiešame a podávame posypané syrom.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Stavte na cestoviny s balkánskym syrom a cuketou: Rýchly a zdravý obed si zamilujete
Cestoviny s paradajkami a kuracou pečeňou
Potrebujeme:
- 300 g cestovín Penne
- 300 g kuracích pečienok
- 3 paradajky
- 1 jarnú cibuľku
- 1 dcl bieleho vína
- maslo
- olivový olej
- soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Paradajky dáme do misky, sparíme ich horúcou vodou (cca 1 minútu), prudko schladíme, ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Očistené kuracie pečienky orestujeme na olivovom oleji s trochou masla, pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, osolíme, okoreníme, pridáme víno a asi dve minúty dusíme. Pridáme pokrájané paradajky, cestoviny uvarené podľa návodu, premiešame a pred podávaním ešte prehrejeme.
Cestoviny s jarnou zeleninkou
Videotip na tieto výborné a rýchle cestoviny nájdete tu:
Zdieľať na
Zdieľaní