Cuketa je všestranná zelenina, označovaná aj ako zelený zázrak. Okrem toho, že je zdravá a ľahko stráviteľná, výborne aj chutí. Môžete ju dusiť, grilovať, vysmážať, a dokonca z nej upečiete aj skvelý koláč. V spojená s cestovinami (my sme zvolili Fusilli), paradajkami a syrom predstavuje chutný ľahký obed či večeru.
Potrebujeme:
- 400 g balenie cestovín Fusilli
- jednu väčšiu cuketu (cca 500 g)
- 5 – 6 paradajok
- 2 jarné cibuľky s vňaťou
- 2 väčšie strúčiky cesnaku
- balkánsky syr
- olivový olej
- provensálske bylinky
Postup:
Cestovinu uvaríme v osolenej vode a scedíme. Nepreplachujeme ju, polejeme trochou olivového oleja a vrátime späť do hrnca s pokrievkou. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Syrovo-špenátové cestoviny: Hotové rýchlo a za pár eur |
|
Cuketu aj so šupkou nastrúhame na tenké kolieska, môžeme použiť strúhadlo na uhorky. | |
Paradajky nakrojíme do kríža a vložíme do vriacej vody len asi na 1 – 2 minúty. Môžeme ich ešte rýchlo opláchnuť pod studenou vodou a stiahneme šupku. | |
Mohlo by vás zaujímať: Zapekané cestoviny s brokolicou: Jednoduchá príprava a výborná chuť dostane aj vás |
|
Paradajky prekrojíme na polovice a narežeme na pásiky. | |
Na olivovom oleji zľahka osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľku s vňaťou (pár koliesok odložíme na zdobenie). | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Domáce cestoviny s dusenou kapustou: Chutný obed za pár drobných |
|
Pridáme nastrúhanú cuketu, na tenké plátky nakrájaný cesnak, osolíme, ochutíme provensálskymi bylinkami a premiešame. | |
Potom pridáme nakrájané paradajky, zamiešame a necháme prevrieť asi dve minútky. | |
Mohlo by vás zaujímať: Zapekané cestoviny trikrát inak: Vyskúšajte ich po taliansky aj slovensky |
|
Zeleninu máme pripravenú, podľa potreby si ju môžeme ešte dochutiť. | |
Na cestovinu si pridáme porciu zeleniny aj so šťavou, posypeme na kocky nakrájaným balkánskym syrom a dozdobíme kolieskami cibuľky. Dobrú chuť! |
Skúšali ste už kváskovanie? S touto knihou sa vám to určite podarí!
Zdieľať na