FOTORECEPT Stavte na cestoviny s balkánskym syrom a cuketou: Rýchly a zdravý obed si zamilujete

Cestoviny s cuketou a syrom

Cestoviny s cuketou si zamilujete (Foto: GettyImages)

Cuketa je všestranná zelenina, označovaná aj ako zelený zázrak. Okrem toho, že je zdravá a ľahko stráviteľná, výborne aj chutí. Môžete ju dusiť, grilovať, vysmážať, a dokonca z nej upečiete aj skvelý koláč. V spojená s cestovinami (my sme zvolili Fusilli), paradajkami a syrom predstavuje chutný ľahký obed či večeru.

Potrebujeme:

  • 400 g balenie cestovín Fusilli
  • jednu väčšiu cuketu (cca 500 g)
  • 5 – 6 paradajok
  • 2 jarné cibuľky s vňaťou
  • 2 väčšie strúčiky cesnaku
  • balkánsky syr
  • olivový olej
  • provensálske bylinky

Postup:

Cestovinu uvaríme v osolenej vode a scedíme. Nepreplachujeme ju, polejeme trochou olivového oleja a vrátime späť do hrnca s pokrievkou.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Syrovo-špenátové cestoviny: Hotové rýchlo a za pár eur


Cuketu aj so šupkou nastrúhame na tenké kolieska, môžeme použiť strúhadlo na uhorky.
Paradajky nakrojíme do kríža a vložíme do vriacej vody len asi na 1 – 2 minúty. Môžeme ich ešte rýchlo opláchnuť pod studenou vodou a stiahneme šupku.

Mohlo by vás zaujímať: Zapekané cestoviny s brokolicou: Jednoduchá príprava a výborná chuť dostane aj vás


Paradajky prekrojíme na polovice a narežeme na pásiky.
Na olivovom oleji zľahka osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľku s vňaťou (pár koliesok odložíme na zdobenie).

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Domáce cestoviny s dusenou kapustou: Chutný obed za pár drobných


Pridáme nastrúhanú cuketu, na tenké plátky nakrájaný cesnak, osolíme, ochutíme provensálskymi bylinkami a premiešame.
Potom pridáme nakrájané paradajky, zamiešame a necháme prevrieť asi dve minútky.

Mohlo by vás zaujímať: Zapekané cestoviny trikrát inak: Vyskúšajte ich po taliansky aj slovensky


Zeleninu máme pripravenú, podľa potreby si ju môžeme ešte dochutiť.
Na cestovinu si pridáme porciu zeleniny aj so šťavou, posypeme na kocky nakrájaným balkánskym syrom a dozdobíme kolieskami cibuľky. Dobrú chuť!

 


Skúšali ste už kváskovanie? S touto knihou sa vám to určite podarí!

Zdroj: Mirka, plnielanu.sk/Mirka

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close