Letné zeleninové recepty: Chutné, zdravé a rýchlo hotové!

Kalerábové palacinky

yippielivin.com

Chutná a čerstvá zeleninka na vás počas teplých letných dní čaká v záhrade, na trhoviskách, či na pultoch obchodov. Nemusíte ju jesť vždy len surovú. Pripraviť sa z nej dajú aj skvelé a sýte hlavné jedlá. Vyskúšajte pár, nami overených tipov a určite si výborne pochutíte.

Baklažánová lahôdka

Potrebujeme:

  • 1 baklažán
  • 1 cibuľu
  • 150 g drvených lúpaných paradajok
  • 100 g zelených olív
  • olivový olej
  • cukor, soľ, mleté čierne korenie
  • citrónovú šťavu
  • petržlenovú vňať

Postup: Baklažán zbavíme kože a pokrájame na kocky. Nasolíme ho, počkáme 20 minút kým pustí vodu, jemne „vyžmýkame“ a opražíme ho na olivovom oleji do zlatista. V druhej panvici opražíme cibuľku, do ktorej pridáme paradajky, olivy, cukor, citrónovú šťavu a dochutíme koreninami. Nakoniec pridáme aj baklažán, ktorý s celou zmesou necháme ešte chvíľku variť. Podávame s opečenými toastami, alebo varenými zemiakmi.


Mohlo by vás zaujať: Chcete zhodiť pár kíl? Pomôže vám v tom baklažán!


Karfiol s brokolicou

Potrebujeme:

  • 1 karfiol
  • 1 brokolicu
  • 2 veľké zemiaky
  • maslo
  • 1 syrokrém
  • tvrdý syr
  • 1 smotanu na varenie
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup: Karfiol aj brokolicu rozoberieme na ružičky a dáme uvariť do osolenej vody na 10 minút. Zemiaky nakrájame na kolieska a uložíme ich na dno zapekacej misy vymastenej maslom. Na zemiaky poukladáme brokolicu a karfiol. V hrnci, do ktorého sme naliali smotanu, roztopíme syrokrém a dochutíme soľou a mletým čiernym korením (kto chce, môže aj vegetou). Zmes vylejeme na brokolicu a karfiol dáme do zapekacej misy. Na vrch postrúhame tvrdý syr. Dáme zapiecť do rúry asi na 30 minút.


Mohlo by vás zaujať: Palacinkové orgie: Slané či sladké, na týchto príchutiach si pochutíte


Kalerábové placky

Potrebujeme:

  • 3 väčšie kaleráby
  • polohrubú múku
  • 1 vajce
  • soľ, korenie
  • kyslú smotanu
  • olej

Postup: Kaleráby ošúpeme a nastrúhame na hrubšom strúhadle na syr. Do nastrúhaného karfiolu pridáme vajce, koreniny a múku tak, aby nám vznikla hmota, ktorá sa bude dať vyprážať podobne ako zemiakové placky. Podávame čerstvé, s kyslou smotanou. Ak chcete, pred podávaním môžete ozdobiť nastrúhaným syrom.


Máte dobrý recept na zeleninové jedlo? Poraďte ho aj ostatným čitateľom v diskusii a vyhrajte víkendový pobyt alebo inú z cien v našej súťaži. Nezabudnite uviesť platný email.

Zdroj: yippielivin.com, yippielivin.com, Oliver

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close