Recept na dnes: Tekvicový granadír si zamiluje celá rodina – aj po dlhom dni ho máte o chvíľu na stole

Granadiersky pochod

Granadiersky pochod s kyslou uhorkou je stará dobrá klasika (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Granadiersky pochod s kyslou uhorkou je stará dobrá klasika. Pamätáte si ho z detských čias a s chuťou sa do neho pustíte aj teraz. Jedlo za pár korún neodmietnu ani deti a je dobrý aj na druhý deň. Dnes ale klasiku variť nebudeme. Ukážeme vám, ako sa dá prepašovať do granadíru trocha zeleniny. Cestoviny v recepte nahradí zdravá tekvica. Ušetrí kalórie a dodá vitamíny. Vyskúšajte!

Budeme potrebovať:

  • 6 – 7 veľkých zemiakov
  • 1 tekvicu hokkaido
  • 2 cibule
  • olej
  • 1 dobrú klobásku
  • mletú sladkú červenú papriku
  • rascu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenovú vňať

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Lacný, rýchly a chutný: Tento overený recept na granadír si obľúbite


Postup:

  1. Očistené zemiaky nakrájame na menšie kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka.
  2. Tekvicu dobre umyjeme, vyberieme dužinu so semienkami a nakrájame na kocky.
  3. Cibuľu nasekáme nadrobno, speníme na rozpálenom oleji, pridáme nakrájanú klobásku, tekvicu a 2 – 3 minútky restujeme. Zmes poprášime červenou paprikou, rascou, osolíme, okoreníme a podlejeme trochou vody. Dusíme, kým tekvica nezmäkne.
  4. A teraz už len vo veľkom hrnci zmiešame zemiaky s tekvicovou zmesou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame, ako inak, s kyslou uhorkou.

Dobrú chuť




Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame