Granadiersky pochod s kyslou uhorkou je stará dobrá klasika. Pamätáte si ho z detských čias a s chuťou sa do neho pustíte aj teraz. Jedlo za pár korún neodmietnu ani deti a je dobrý aj na druhý deň. Dnes ale klasiku variť nebudeme. Ukážeme vám, ako sa dá prepašovať do granadíru trocha zeleniny. Cestoviny v recepte nahradí zdravá tekvica. Ušetrí kalórie a dodá vitamíny. Vyskúšajte!
Budeme potrebovať:
- 6 – 7 veľkých zemiakov
- 1 tekvicu hokkaido
- 2 cibule
- olej
- 1 dobrú klobásku
- mletú sladkú červenú papriku
- rascu
- soľ
- mleté čierne korenie
- petržlenovú vňať
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Lacný, rýchly a chutný: Tento overený recept na granadír si obľúbite
Postup:
- Očistené zemiaky nakrájame na menšie kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka.
- Tekvicu dobre umyjeme, vyberieme dužinu so semienkami a nakrájame na kocky.
- Cibuľu nasekáme nadrobno, speníme na rozpálenom oleji, pridáme nakrájanú klobásku, tekvicu a 2 – 3 minútky restujeme. Zmes poprášime červenou paprikou, rascou, osolíme, okoreníme a podlejeme trochou vody. Dusíme, kým tekvica nezmäkne.
- A teraz už len vo veľkom hrnci zmiešame zemiaky s tekvicovou zmesou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame, ako inak, s kyslou uhorkou.
Dobrú chuť