Recept na dnes: Tento makový koláč má bohatú polevu a napriek tomu je zdravý!

Makový koláč

Vyskúšajte pri najbližšom pečení tento chutný koláčik (Zdroj: GettyImages)

Máte radi mak? Potom bude pre vás náš recept na makovú tortu ako stvorený. Skvelým bonusom je fakt, že nie je ani priveľmi kalorický, čo dozaista poteší každého, kto si stráži štíhlu líniu.

Potrebujeme

  • maslo
  • 4 vajíčka
  • 4 PL vody
  • 1 PL mletých vlašských orechov
  • 1 prášok do pečiva
  • 4 PL múky (môžeme použiť aj bezlepkovú verziu)
  • 4 PL maku
  • jahody (alebo iné sezónne ovocie)
  • vanilkový puding
  • 1,5 dcl mlieka

Postup

  1. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Následne k nemu pridáme čistú vodu, roztopené maslo a opäť vymiešame. Opatrne pridáme aj žĺtka a opäť premiešame.
  2. Pomaly pridáme suché ingrediencie: orechy, prášok do pečiva, múku a mak. Zapracujeme opatrne ručnou metličkou.
  3. Pripravené cesto dáme do tortovej formy, ktorú sme predtým vymastili maslom alebo vystlali papierom na pečenie. Pečieme 20 minút pri 170 stupňoch.
  4. Upečený korpus necháme odstáť a medzitým si pripravíme polevu. Do hrnca dáme jahody s vodou a za stáleho miešania ich varíme kým nezmäknú. Ak sú kyslejšie, môžeme pridať cukor.
  5. K takto pripraveným jahodám prilejeme pudingový prášok, ktorý sme predtým rozmiešali  v mlieku. Povaríme, kým puding nezačne hustnúť. Nakoniec nalejeme na vychladnutý korpus a necháme stuhnúť. Tortu môžeme ozdobiť čerstvou mätou.

Hľadáte zaujímavé čítanie? Objavte 55 pravdivých príbehov v skvelej knihe!

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame