FOTORECEPT Zdravá polievka na chladné dni: Batat, cícer a jedna prísada, ktorá vás určite zahreje!

Batatová polievka s cícerom fotorecept

Táto polievka zasýti a zahreje (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Pri polievkach je už akýmsi pravidlom, že robievame približne päť osvedčených stále dokola. Tie striedame, až sa nám niekedy zunujú. Vyskúšali sme preto kombináciu batatu, zázvoru a cíceru. Výsledok? Jedna miska nám bola na obed málo!

Potrebujeme

  • 2 bataty
  • 1 petržlen
  • 3 mrkvy
  • 1 konzerva cíceru
  • 1 väčšia žltá cibuľa
  • trochu čerstvého zázvoru
  • soľ
  • biely jogurt
  • olivový olej

Postup

Už tradične si žltú cibuľku pokrájame na drobné kúsky a orestujeme. Následne k nej pridáme mrkvu a petržlen, ktorý sme si nastrúhali na tenko. Poopekáme.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Do hrnca pridáme bataty, ktoré chvíľu opekáme v cibuľovom základe. Polievku následne zalejeme.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Po približne 15 minútach pridáme prepláchnutý cícer a osolíme. Varíme 5 minút.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Blížime sa k záveru, kedy nám tu najlepšiu chuť urobí zázvor. Nastrúhame si približne 6 centimetrov na menšie kúsky. Zamiešame, vypneme oheň, avšak polievku ešte necháme dôjsť.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Medzitým si na panvici poopekáme slnečnicové semiačka, ktoré pokvapkáme olejom. Osolíme a zamiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Slnečnicové semiačka neskôr pridáme do polievky spolu s bielym jogurtom. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Sledujte náš Facebook

 

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame