Základ tohto receptu tvorí lahodná tekvica hokkaido. Okrem nej vám postačia iba základné suroviny a perfektné cestoviny sú na svete. Vyskúšate ich spolu s nami?
Potrebujete
- 1 tekvica hokkaido
- 1 cibuľa
- 250 g šampiňónov
- 2 malé kokosové mlieka
- cestoviny podľa vlastného výberu
- korenie (kari, sušený zázvor, čierne mleté korenie)
Postup
- Tekvicu umyjeme, narežeme na drobné plátky a dáme piecť vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne na 35 minút. Keď je upečená, tak ju tyčovým mixérom rozmixujeme.
- V hrnci opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme pokrájané šampiňóny a popražíme pár minút.
- Zalejeme to rozmixovanou tekvicou, kokosovým mliekom (pozor, nie kokosový nápoj!) a dochutíme.
- Podávame ešte teplé s cestovinami. Ideálne budú penne. Dobrú chuť!
Tip gazdinej: Pre milovníkov mäsa môžete pridať aj kúsky opražených kuracích pŕs.
Zdieľať na