Čakáte návštevu alebo plánujte uvariť niečo rýchle a chutné pre rodinu? Vyskúšajte náš recept. Ručíme vám, že keď z rúry vytiahnete delikátneho lososa, úžasná krémová plnka zo špenátu, ktorá sa nachádza uprostred, zachutí každému.
Budeme potrebovať
- 2 filety z lososa
- olivový olej
- morskú soľ
- čierne mleté korenie
- sušený rozmarín
- 3 hrste čerstvého špenátu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžicu masla
- 2 lyžice riccoty alebo iného krémového syra
- 1 lyžicu majonézy
- 4 lyžice strúhaného parmezánu
Mohlo by vás zaujať: Zdravý, chutný a veľmi jednoduchý na prípravu: Ako si dáte lososa vy?
Postup
- Rybu opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. Vezmeme ostrý tenký nôž a každý filet v strede narežeme. Vznikne akási kapsa, do ktorej ukryjeme fantastickú plnku. Lososa pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme trochou rozmarínu. Rybe doprajeme jemnú masáž zvonku aj zvnútra, aby každý kúsok voňal po bylinkách.
- Na náplň budeme potrebovať sparený špenát, v ktorom nesmie chýbať cesnak. Prelisované strúčiky speníme na masle, prihodíme špenát a krátko porestujeme.
- V miske zmiešame riccotu, majonézu, parmezán a mierne vychladnutý špenát. Všetko premiešame a opatrne naplníme filety.
- Lososa preložíme do zapekacej misy vymazanej maslom a pečieme 20 minút pri teplote 180 °C. K nášmu špenátovému lososovi sa náramne hodí svieža jarná zelenina a baby zemiaky šmrncnuté kúskom masla.