Recept na dnes: Losos plnený krémovým špenátom – úžasne chutné a zdravé!

losos

Tento zdravý recept z lososa zachutí každému (Zdroj: GettyImages)

Čakáte návštevu alebo plánujte uvariť niečo rýchle a chutné pre rodinu? Vyskúšajte náš recept. Ručíme vám, že keď z rúry vytiahnete delikátneho lososa, úžasná krémová plnka zo špenátu, ktorá sa nachádza uprostred, zachutí každému.

Budeme potrebovať

  • 2 filety z lososa
  • olivový olej
  • morskú soľ
  • čierne mleté korenie
  • sušený rozmarín
  • 3 hrste čerstvého špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžicu masla
  • 2 lyžice riccoty alebo iného krémového syra
  • 1 lyžicu majonézy
  • 4 lyžice strúhaného parmezánu

Mohlo by vás zaujať: Zdravý, chutný a veľmi jednoduchý na prípravu: Ako si dáte lososa vy?


Postup

  1. Rybu opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. Vezmeme ostrý tenký nôž a každý filet v strede narežeme. Vznikne akási kapsa, do ktorej ukryjeme fantastickú plnku. Lososa pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme trochou rozmarínu. Rybe doprajeme jemnú masáž zvonku aj zvnútra, aby každý kúsok voňal po bylinkách.
  2. Na náplň budeme potrebovať sparený špenát, v ktorom nesmie chýbať cesnak. Prelisované strúčiky speníme na masle, prihodíme špenát a krátko porestujeme.
  3. V miske zmiešame riccotu, majonézu, parmezán a mierne vychladnutý špenát. Všetko premiešame a opatrne naplníme filety.
  4. Lososa preložíme do zapekacej misy vymazanej maslom a pečieme 20 minút pri teplote 180 °C. K nášmu špenátovému lososovi sa náramne hodí svieža jarná zelenina a baby zemiaky šmrncnuté kúskom masla.


Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame