Ak máte radi rýchle jedlá, cestoviny z jedného hrnca budete chcieť určite vyskúšať. Na tento rýchly a jednoduchý recept vám bude stačiť naozaj iba jeden hrniec, v ktorom cestoviny uvaríte naraz spolu s omáčkou. Krémové cestoviny z jedného hrnca sú preto ideálnym letným jedlom vhodným na obed alebo na večeru. Prekvapia sviežou bylinkovou chuťou a sami si môžete vybrať, akú zmes zeleniny do nich použijete.
Potrebujeme
- 3 PL olivového oleja
- ¼ šálky hrubšej strúhanky
- 2 a ½ ČL soli
- 3 a ½ šálky vody
- ½ šálky bieleho gréckeho jogurtu
- 1 strúčik prelisovaného cesnaku
- ¼ ČL čerstvo pomletého čierneho korenia
- 4 šálky cestovín penne
- 30 g nastrúhaného parmezánu
- 350 g mrazenej zelenej zeleniny (hrach, fazuľka, cuketa, brokolica – výber je ľubovoľný)
- nasekané čerstvé lístky bazalky na ozdobu
Postup
-
- V hrnci zohrejeme 1 PL olivového oleja, pridáme ¼ šálky hrubšej strúhanky a štipku soli. Miešame 3 až 5 minút, pokým strúhanka nezhnedne. Zmes presunieme do misky a panvicu utrieme kuchynskou papierovou utierkou.
- Do hrnca dáme zostávajúce 2 PL olivového oleja, ½ šálky bieleho gréckeho jogurtu, prelisovaný cesnak, 2 a ½ ČL soli, ¼ ČL čerstvo pomletého čierneho korenia a 3a ½ šálky vody. Dobre premiešame a prisypeme 4 šálky penne cestovín.
- Celú zmes privedieme k varu, občas premiešame a varíme približne 7 minút.
- Nakoniec pridáme ešte zmes mrazenej zelenej zeleniny a varíme aspoň 3 až 4 minúty, kým sú cestoviny al dente a takmer všetka voda sa vstrebala. Zelenina by mala byť jemná a mäkká.
- Hrniec odstavíme zo sporáka a primiešame parmezán. Jednotlivé porcie jedla ozdobíme lístkami bazalky a môžeme ešte posypať strúhankou.
Zdieľať na
Zdieľaní