Recept na dnes: Rýchle cestoviny z jedného hrnca s krémovou omáčkou zachránia nejednu večeru!

cestoviny z jedného hrnca

Tento rýchly recept zvládnete pripraviť aj po náročnom dni (Zdroj: Freepik/timolina)

Ak máte radi rýchle jedlá, cestoviny z jedného hrnca budete chcieť určite vyskúšať. Na tento rýchly a jednoduchý recept vám bude stačiť naozaj iba jeden hrniec, v ktorom cestoviny uvaríte naraz spolu s omáčkou. Krémové cestoviny z jedného hrnca sú preto ideálnym letným jedlom vhodným na obed alebo na večeru. Prekvapia sviežou bylinkovou chuťou a sami si môžete vybrať, akú zmes zeleniny do nich použijete.

Potrebujeme

  • 3 PL olivového oleja
  • ¼ šálky hrubšej strúhanky
  • 2 a ½ ČL soli
  • 3 a ½ šálky vody
  • ½ šálky bieleho gréckeho jogurtu
  • 1 strúčik prelisovaného cesnaku
  • ¼ ČL čerstvo pomletého čierneho korenia
  • 4 šálky cestovín penne
  • 30 g nastrúhaného parmezánu
  • 350 g mrazenej zelenej zeleniny (hrach, fazuľka, cuketa, brokolica – výber je ľubovoľný)
  • nasekané čerstvé lístky bazalky na ozdobu

Postup

    1. V hrnci zohrejeme 1 PL olivového oleja, pridáme ¼ šálky hrubšej strúhanky a štipku soli. Miešame 3 až 5 minút, pokým strúhanka nezhnedne. Zmes presunieme do misky a panvicu utrieme kuchynskou papierovou utierkou.
    2. Do hrnca dáme zostávajúce 2 PL olivového oleja, ½ šálky bieleho gréckeho jogurtu, prelisovaný cesnak, 2 a ½ ČL soli, ¼ ČL čerstvo pomletého čierneho korenia a 3a ½ šálky vody. Dobre premiešame a prisypeme 4 šálky penne cestovín.
    3. Celú zmes privedieme k varu, občas premiešame a varíme približne 7 minút.
    4. Nakoniec pridáme ešte zmes mrazenej zelenej zeleniny a varíme aspoň 3 až 4 minúty, kým sú cestoviny al dente a takmer všetka voda sa vstrebala. Zelenina by mala byť jemná a mäkká.
    5. Hrniec odstavíme zo sporáka a primiešame parmezán. Jednotlivé porcie jedla ozdobíme lístkami bazalky a môžeme ešte posypať strúhankou.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk, thekitchn.com
Odporúčame