Využite prebytky cukety týmto spôsobom: Pripravte si chutné guľky v paradajkovej omáčke

Pripravte si fantastickú obmenu mäsových guličiek (Zdroj: Freepik/ asifkhan07)

Leto je sezónou cukety. Ak patríte k tým, ktorí už nevedia ako by túto dostupnú zeleninu upravili, máme pre vás skvelý tip. Omrzeli vás všetky prívarky, zapekané jedlá či sladké cuketové dezerty? V tom prípade si pripravte fantastickú obmenu mäsových guličiek v paradajkovej omáčke, ktorými nepohrdnú ani mäsožravci. Je to rýchle, lacné a jednoduché!

Potrebujeme

(na 3 porcie)

  • 300 g mladej cukety
  • 1 ČL soli
  • 1 vajce
  • 200 g tvarohu
  • 25 g nastrúhaného parmezánu
  • 80 g strúhanky
  • olej

Príloha

  • paradajková omáčka
  • dusená ryža alebo knedľa

Postup

  1. Očistenú mladú cuketu si nastrúhajte na hrubom strúhadle a nechajte ju 10 minút „vypotiť“.
  2. Následne z nej cez plátennú utierku alebo husté sitko poriadne vytlačte prebytočnú vodu.
  3. Vložte ju do misky a pridajte tvaroh, parmezán, vajíčko a strúhanku.
  4. Vypracujte si kompaktnú zmes, z ktorej tvorte mokrými rukami guličky (z uvedeného množstva surovín vám vyjde cca 12 ks).
  5. Vysmažte ich na oleji ako fašírky, prípadne ich môžete upiecť v rúre alebo teplovzdušnej fritéze.
  6. Hotové guľky servírujte s klasickou paradajkovou omáčkou a prílohou podľa chuti.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame