Leto je sezónou cukety. Ak patríte k tým, ktorí už nevedia ako by túto dostupnú zeleninu upravili, máme pre vás skvelý tip. Omrzeli vás všetky prívarky, zapekané jedlá či sladké cuketové dezerty? V tom prípade si pripravte fantastickú obmenu mäsových guličiek v paradajkovej omáčke, ktorými nepohrdnú ani mäsožravci. Je to rýchle, lacné a jednoduché!
Potrebujeme
(na 3 porcie)
- 300 g mladej cukety
- 1 ČL soli
- 1 vajce
- 200 g tvarohu
- 25 g nastrúhaného parmezánu
- 80 g strúhanky
- olej
Príloha
- paradajková omáčka
- dusená ryža alebo knedľa
Postup
- Očistenú mladú cuketu si nastrúhajte na hrubom strúhadle a nechajte ju 10 minút „vypotiť“.
- Následne z nej cez plátennú utierku alebo husté sitko poriadne vytlačte prebytočnú vodu.
- Vložte ju do misky a pridajte tvaroh, parmezán, vajíčko a strúhanku.
- Vypracujte si kompaktnú zmes, z ktorej tvorte mokrými rukami guličky (z uvedeného množstva surovín vám vyjde cca 12 ks).
- Vysmažte ich na oleji ako fašírky, prípadne ich môžete upiecť v rúre alebo teplovzdušnej fritéze.
- Hotové guľky servírujte s klasickou paradajkovou omáčkou a prílohou podľa chuti.
Zdieľať na