Recept na dnes: Espresso muffiny s čokoládou pripravíte aj bez mixéra – zaručene im neodoláte!

espresso muffiny

Extra čokoládová chuť perfektne ladí s espressom (Zdroj: Freepik/freepik)

Ak vo vás espresso muffiny s čokoládou nevyvolajú chuť na sladké, možno vás k príprave presvedčia ich výhody. Stačí vám len zopár dostupných ingrediencií, pripravíte ich za 10 minút bez toho, aby ste použili mixér a do pol hodiny máte lákavé pokušenie s vlhkým a extra čokoládovým cestom na stole. Dajte sa s nami do prípravy, ingrediencie vystačia na 10 až 12 kúskov.

Potrebujeme

  • 1 a ½ šálky hladkej múky
  • ½ šálky preosiateho nesladeného kakaového prášku
  • ¾ ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • ½ ČL soli
  • 3 PL čerstvo pripraveného a vychladeného espressa
  • 1 a ½ ČL vanilkového extraktu/esencie
  • ¾ šálky kryštálového cukru
  • 2 veľké vajcia izbovej teploty
  • 1 šálka nízkotučného cmaru izbovej teploty
  • 8 PL rozpusteného masla
  • ¾ šálky čokoládových kúskov
  • práškový cukor na ozdobenie

Postup

  1. V mise rukou premiešame múku, kakaový prášok, sódu bikarbónu, kypriaci prášok a soľ.
  2. V ďalšej mise rukou premiešame vychladnuté espresso, vanilkový extrakt, cukor, vajcia a cmar. Prilejeme vychladnuté maslo a zašľaháme, aby sa zmes prepojila.
  3. Sypkú a tekutú zmes spojíme, stačí ich miešať stierkou, aby sa zmes neprešľahala.
  4. Nakoniec zľahka vmiešame čokoládové kúsky a 3 až 4 PL z nich si odložíme na ozdobu.
  5. Cestom naplníme formu na muffiny.
  6. Prvých 5 minút pečieme pri 200 ºC a potom pečieme 10 až 12 minút pri 180 ºC. Hneď po upečení poukladáme odložené čokoládové kúsky na vrch muffinov a necháme ich vychladnúť.
  7. Posypeme práškovým cukrom.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk, brownedbutterblondie.com
Odporúčame