Ak vo vás espresso muffiny s čokoládou nevyvolajú chuť na sladké, možno vás k príprave presvedčia ich výhody. Stačí vám len zopár dostupných ingrediencií, pripravíte ich za 10 minút bez toho, aby ste použili mixér a do pol hodiny máte lákavé pokušenie s vlhkým a extra čokoládovým cestom na stole. Dajte sa s nami do prípravy, ingrediencie vystačia na 10 až 12 kúskov.
Potrebujeme
- 1 a ½ šálky hladkej múky
- ½ šálky preosiateho nesladeného kakaového prášku
- ¾ ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- ½ ČL soli
- 3 PL čerstvo pripraveného a vychladeného espressa
- 1 a ½ ČL vanilkového extraktu/esencie
- ¾ šálky kryštálového cukru
- 2 veľké vajcia izbovej teploty
- 1 šálka nízkotučného cmaru izbovej teploty
- 8 PL rozpusteného masla
- ¾ šálky čokoládových kúskov
- práškový cukor na ozdobenie
Postup
- V mise rukou premiešame múku, kakaový prášok, sódu bikarbónu, kypriaci prášok a soľ.
- V ďalšej mise rukou premiešame vychladnuté espresso, vanilkový extrakt, cukor, vajcia a cmar. Prilejeme vychladnuté maslo a zašľaháme, aby sa zmes prepojila.
- Sypkú a tekutú zmes spojíme, stačí ich miešať stierkou, aby sa zmes neprešľahala.
- Nakoniec zľahka vmiešame čokoládové kúsky a 3 až 4 PL z nich si odložíme na ozdobu.
- Cestom naplníme formu na muffiny.
- Prvých 5 minút pečieme pri 200 ºC a potom pečieme 10 až 12 minút pri 180 ºC. Hneď po upečení poukladáme odložené čokoládové kúsky na vrch muffinov a necháme ich vychladnúť.
- Posypeme práškovým cukrom.
Zdieľať na