Grécky šalát s olivami a fetou patrí medzi tie najobľúbenejšie. Vyskúšali ste už pripraviť jeho cestovinovú verziu? Raz-dva tak budete mať hotové ľahké hlavné jedlo, večeru alebo prílohu.
Potrebujeme
- 450 g obľúbených cestovín krátkeho tvaru (kolienka, rotini, penne)
- ¾ šalátovej uhorky
- 250 g cherry paradajok
- 1 hrubostenná červená alebo žltá paprika
- 60 g olív
- 120 g syru feta
- menšiu červenú cibuľu
Na dresing
- ¼ hrnčeka červeného vínneho octu
- ⅓ hrnčeka olivového oleja
- ½ ČL sušeného cesnaku
- 1 ČL oregana
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
Uhorku, papriku a syr nakrájajte na menšie kocky, paradajky na polovice. Nakrájajte tiež olivy a cibuľu.

Suroviny na dresing skombinujte v menšej miske.
Cestoviny uvarte al dente podľa návodu na obale. Po scedení ich prepláchnite studenou vodou.

Zeleninu, syr a cestoviny zmiešajte vo väčšej mise a pridajte dresing. Ešte trochu premiešajte.
Pred podávaním nechajte šalát aspoň 2 hodiny v chladničke.
Zdieľať na
Zdieľaní