Recept na dnes: Obľúbený grécky šalát v cestovinovom prevedení

Cestovinový šalát na grécky spôsob má šmrnc (Zdroj: Freepik/foodeis24)

Grécky šalát s olivami a fetou patrí medzi tie najobľúbenejšie. Vyskúšali ste už pripraviť jeho cestovinovú verziu? Raz-dva tak budete mať hotové ľahké hlavné jedlo, večeru alebo prílohu.

Potrebujeme

  • 450 g obľúbených cestovín krátkeho tvaru (kolienka, rotini, penne)
  • ¾ šalátovej uhorky
  • 250 g cherry paradajok
  • 1 hrubostenná červená alebo žltá paprika
  • 60 g olív
  • 120 g syru feta
  • menšiu červenú cibuľu

Na dresing

  • ¼ hrnčeka červeného vínneho octu
  • ⅓ hrnčeka olivového oleja
  • ½ ČL sušeného cesnaku
  • 1 ČL oregana
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

Uhorku, papriku a syr nakrájajte na menšie kocky, paradajky na polovice. Nakrájajte tiež olivy a cibuľu.

Pripravte si nakrájané suroviny (Zdroj: Freepik/neilurs)

Suroviny na dresing skombinujte v menšej miske.

Cestoviny uvarte al dente podľa návodu na obale. Po scedení ich prepláchnite studenou vodou.

Cestoviny uvarte podľa návodu (Zdroj: Freepik/azerbaijan_stockers)

Zeleninu, syr a cestoviny zmiešajte vo väčšej mise a pridajte dresing. Ešte trochu premiešajte.

Pred podávaním nechajte šalát aspoň 2 hodiny v chladničke.

Zdroj: plnielanu.sk, spendwithpennies.com
Odporúčame