Párok v rožku, známy pod názvom hotdog sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, aj keď väčšina z nás pozná hlavne ten klasický s horčicou alebo kečupom. No pokiaľ radi experimentujete, môžete vyskúšať dnešný recept, kde si pripravíme úplne iný, no o to chutnejší hotdog. Rožok nahradíme cereálnou bagetkou, klasický párok vymeníme za klobásku na grilovanie a horčicu či kečup za plnku zo zeleniny. Táto kombinácia Vás určite dostane.
Potrebujeme:
(4 osoby):
- 4 klobásky na grilovanie
- 4 cereálne bagetky vo veľkosti klobásiek
- 2 červené papriky
- 250 g šampiňónov
- hrsť čiernych olív
- 6 ks cherry paradajok
- 2 PL kukurice
- ľubovoľný syr
- 100 g strúhaného tvrdého syru
- 1 PL sladkej čili omáčky
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup:
Klobásky si opečieme na panvici. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Cordon Bleu z bravčového mäsa: Ideálny víkendový obed pre celú rodinu |
|
Na troške oleja si opražíme na plátky nakrájané šampiňóny a na štvorčeky nakrájanú červenú papriku. Ochutíme čili omáčkou, soľou a korením. | |
Paradajky a olivy si nakrájame na štvrtiny. | |
Mohlo by vás zaujímať: Famózne domáce burgre: Spravia z vás hviezdu každej grilovačky |
|
Bagetky narežeme a vnútro trochu vydlabeme. | |
Do šampiňónov pridáme kukuricu, olivy, paradajky a syr (napr. nivu). | |
Mohlo by vás zaujímať: Najlepší domáci hamburger: S týmito tipmi sa vyrovnáte aj profi reštauráciám |
|
Bagety naplníme zeleninovou zmesou (trochu zmesi si necháme na koniec). | |
Do bagiet vložíme klobásky. | |
Mohlo by vás zaujímať: Extáza pre chuťové bunky: Rýchly recept na domáci burger a americký hotdog |
|
Zakryjeme zvyšnou zmesou. | |
Nakoniec posypeme syrom a dáme zapiecť do rúry. |
Pripravujete si doma hotdog? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy na recepty v diskusii pod článkom.
Zdieľať na