FOTORECEPT Netradičný hotdog so zeleninou: Zapekaná dobrota celkom inak

Hotdog

plnielanu.sk

Párok v rožku, známy pod názvom hotdog sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, aj keď väčšina z nás pozná hlavne ten klasický s horčicou alebo kečupom. No pokiaľ radi experimentujete, môžete vyskúšať dnešný recept, kde si pripravíme úplne iný, no o to chutnejší hotdog. Rožok nahradíme cereálnou bagetkou, klasický párok vymeníme za klobásku na grilovanie a horčicu či kečup za plnku zo zeleniny. Táto kombinácia Vás určite dostane.

Potrebujeme:

(4 osoby):

  • 4 klobásky na grilovanie
  • 4 cereálne bagetky vo veľkosti klobásiek
  • 2 červené papriky
  • 250 g šampiňónov
  • hrsť čiernych olív
  • 6 ks cherry paradajok
  • 2 PL kukurice
  • ľubovoľný syr
  • 100 g strúhaného tvrdého syru
  • 1 PL sladkej čili omáčky
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup:

Klobásky si opečieme na panvici.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Cordon Bleu z bravčového mäsa: Ideálny víkendový obed pre celú rodinu


Na troške oleja si opražíme na plátky nakrájané šampiňóny a na štvorčeky nakrájanú červenú papriku. Ochutíme čili omáčkou, soľou a korením.
   
Paradajky a olivy si nakrájame na štvrtiny.

Mohlo by vás zaujímať: Famózne domáce burgre: Spravia z vás hviezdu každej grilovačky


Bagetky narežeme a vnútro trochu vydlabeme.
   
Do šampiňónov pridáme kukuricu, olivy, paradajky a syr (napr. nivu).

Mohlo by vás zaujímať: Najlepší domáci hamburger: S týmito tipmi sa vyrovnáte aj profi reštauráciám


Bagety naplníme zeleninovou zmesou (trochu zmesi si necháme na koniec).
   
Do bagiet vložíme klobásky.

Mohlo by vás zaujímať: Extáza pre chuťové bunky: Rýchly recept na domáci burger a americký hotdog


Zakryjeme zvyšnou zmesou.
   
Nakoniec posypeme syrom a dáme zapiecť do rúry.

Pripravujete si doma hotdog? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy na recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close