Recept na dnes: Hovädzie líčka s čučoriedkami s kvapkou červeného vína sú gurmánskou pochúťkou

Hovädzie líčka

Týmto receptom na hovädzie líčka zabodujete (Zdroj: GettyImages)

Hovädzie líčka boli kedysi veľkou vzácnosťou. Sladké mäso, ako sa ľudovo nazývajú, bolo dostať iba na zabíjačke alebo ako „podpultovka“ od kamaráta mäsiara. Dnes si môžete zájsť na hovädzie líčka do reštaurácie kedykoľvek dostanete chuť na krehké, jemné mäsko. Existuje však ešte lepší nápad. Predveďte sa ako znamenitý kuchár a pripravte rodine či návšteve špecialitu z hovädzieho mäsa sami. Ako inšpiráciu pre vás máme recept na hovädzie líčka na červenom víne s čučoriedkami. Rozplývajú sa na jazyku.

Budeme potrebovať:

  • 700 g hovädzích líčok
  • 2 lyžice bravčovej masti
  • 1 veľkú cibuľu
  • 1 lyžicu paradajkového pretlaku
  • 1 lyžicu plnotučnej horčice
  • 500 ml červeného suchého vína
  • 1 liter hovädzieho alebo zeleninového vývaru
  • nové korenie celé
  • soľ
  • čerstvé alebo mrazené čučoriedky
  • 1 lyžicu masla

Mohlo by vás zaujať: Gurmánske trendy pre rok 2012: Čím ohúrite na tanieri?


Postup:

  1. Odblanené a umyté líčka nakrájame na väčšie kocky a prudko opražíme na rozpálenej masti. V tomto kroku je dôležité, aby bolo mäso rovnomerne rozložené a nezačalo sa dusiť. Preto volíme primerane veľký hrniec. Keď sa líčka zatiahnu, vyberieme ich a odložíme bokom.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme vo výpeku. Líčka vložíme späť do hrnca, zalejeme vínom a počkáme, kým sa zredukuje. Potom pridáme pretlak, horčicu, vývar, pár guľôčok korenia a soľ. Prevaríme a dáme do rúry. Pomaly pečieme 3 hodiny pri 140 °C.
  3. Zhruba 30 minút pred dokončením hrniec vytiahneme, zmes premiešame s čučoriedkami a vrátime do rúry.
  4. Hotové líčka nakoniec zjemníme maslom a podávame s krémovou zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!



Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame