Tanier horúcej polievky vždy dobre padne a niekedy stačí aj ako celý hlavný chod. Na prípravu tejto hustej polievky budete potrebovať rôzne druhy zeleniny a klobásku, ktorou potešíte milovníkov mäsa. Podarí sa vám tak ulahodiť každému stravníkovi.
Potrebujeme
- 1 stredne veľkú cuketu
- 450 g zemiakov
- 2 stredne veľké mrkvy
- 450 g mäkkej klobásky
- 1 cibuľu
- 1,5 l kuracieho vývaru
- 100 ml smotany na varenie
- 75 g špenátových alebo kelových listov
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL olivového oleja
- 1 ČL zmesi talianskych byliniek
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Najskôr si nakrájajte klobásku a všetku zeleninu – cibuľu, zemiaky, mrkvu a cuketu. Čerstvý špenát alebo kel nasekajte.
- Vo väčšom hrnci rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte mäkkú klobásku a opekajte ju, kým sa trochu neprepečie.
- Ku klobáske pridajte cibuľu s mrkvou a nechajte približne 5 – 7 minút podusiť.
- Primešajte pretlačený cesnak, talianske bylinky a približne minútu povarte.
- Do hrnca dajte cuketu, zemiaky a vývar. Nechajte zovrieť, stíšte teplotu a povarte asi 15 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Vmiešajte smotanu na varenie a nasekaný špenát alebo kel. Povarte ešte 2 – 3 minútky a ochuťte soľou a korením.
- Hotovú polievku môžete podávať s čerstvým alebo opečeným chlebíkom.
Zdieľať na