Recept na dnes: Ak máte doma cuketu, pripravte z nej hustú zeleninovú polievku, ktorá poteší aj milovníkov mäsa

Sýtu polievku so zeleninou a klobáskou si každý obľúbi (Zdroj: Freepik/makjon897)

Tanier horúcej polievky vždy dobre padne a niekedy stačí aj ako celý hlavný chod. Na prípravu tejto hustej polievky budete potrebovať rôzne druhy zeleniny a klobásku, ktorou potešíte milovníkov mäsa. Podarí sa vám tak ulahodiť každému stravníkovi.

Potrebujeme

  • 1 stredne veľkú cuketu
  • 450 g zemiakov
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 450 g mäkkej klobásky
  • 1 cibuľu
  • 1,5 l kuracieho vývaru
  • 100 ml smotany na varenie
  • 75 g špenátových alebo kelových listov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 ČL zmesi talianskych byliniek
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Najskôr si nakrájajte klobásku a všetku zeleninu – cibuľu, zemiaky, mrkvu a cuketu. Čerstvý špenát alebo kel nasekajte.
  2. Vo väčšom hrnci rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte mäkkú klobásku a opekajte ju, kým sa trochu neprepečie.
  3. Ku klobáske pridajte cibuľu s mrkvou a nechajte približne 5 – 7 minút podusiť.
  4. Primešajte pretlačený cesnak, talianske bylinky a približne minútu povarte.
  5. Do hrnca dajte cuketu, zemiaky a vývar. Nechajte zovrieť, stíšte teplotu a povarte asi 15 minút, kým zelenina nezmäkne.
  6. Vmiešajte smotanu na varenie a nasekaný špenát alebo kel. Povarte ešte 2 – 3 minútky a ochuťte soľou a korením.
  7. Hotovú polievku môžete podávať s čerstvým alebo opečeným chlebíkom.

Sledujte náš Facebook

Zdroj: plnielanu.sk, skinnyspatula.com
Odporúčame