Pokiaľ ste dostali chuť na niečo chutné, určite by ste mali vyskúšať nasledovný recept. Tento stracciatella krém môžete zjesť len tak alebo ho použiť ako polevu pri výrobe koláča.
Potrebujete:
- 2 šálky (500 ml) plnotučného mlieka
- 3 vajcia
- 2/5 šálky (100 g) cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 šálky (500 ml) plnotučnej tekutej smotany
- 350 ml kondenzovaného mlieka
- 100 g jemne rozdrvenej horkej čokolády
- škrob na pečenie
Postup:
Vajcia vyšľahajte s cukrom a vanilkou a pridajte polovicu zohriateho mlieka.

Potom túto zmes nalejte do zvyšku kondenzovaného mlieka a premiešajte na miernom ohni. Po chvíli pridajte 3 polievkové lyžice zriedeného škrobu. Pokračujte v miešaní, kým zmes nezhustne.

Nechajte zmes vajec dobre vychladnúť. Smotanu vyšľahajte s cukrom do snehu a v mixéri zmiešajte s vychladnutou vaječnou zmesou, kým nezískate hladkú kašu. Pridajte kondenzované mlieko a znova premiešajte.
V prípade potreby zvýšte množstvo cukru. Krém nechajte úplne vychladnúť a vmiešajte rozdrvenú tmavú čokoládu.

Rozdeľte ju do dezertných pohárov a nechajte niekoľko hodín v chladničke, aby dobre stuhla. Potom je váš stracciatella krém pripravený na podávanie!

Zdieľať na